Сезонът на цъфтежа на вишневите дървета в Токио беше обявен

...
Сезонът на цъфтежа на вишневите дървета в Токио беше обявен
Коментари Харесай

Цъфтежът на вишните в Токио започна по-рано тази година

Сезонът на цъфтежа на вишневите дървета в Токио беше разгласен за публично открит през днешния ден, което е с 10 дни по-рано от нормалното, съобщи Агенция Франс Прес. 

Първите цветове се появяват рекордно рано в последните няколко години и това е обвързвано с световното стопляне.

Съзерцаването на цъфналите вишневи дръвчета, известно като ханами, е обичана част от японския обществен календар. Семейства и другари се събират на пикници под живописните розови цветове.

Цъфтежът на вишните е събитие, което се следи от близко в цялата страна. Японските медии се състезават с най-точни прогнози за началото и отразяват събитието всяка година с възторг, отбелязва Агенция Франс Прес.

Деликатните бели и розови цветове се появиха доста рано в Токио през 2020 година и 2021 година, оповестиха от Японската метеорологична организация. Миналата година обаче първите цветове се появиха шест дни по-късно.

Имахме доста горещи дни през март до момента, сподели чиновник на метеорологичната работа в опит да изясни преждевременното развиване на вишните.
Празненствата за ханами бяха отчасти анулирани сред 2020 година и 2022 година поради пандемията от COVID-19. Тогава японските управляващи предложиха да не се организират празнични събирания през този интервал, даже и навън.

Така 2023 година ще бъде първата, в която японците ще могат да отбележат цъфтежа на вишните без ограничавания от 2019 година насам. Това ще бъде и първата от четири години, в която на събитието ще имат опция да участват и задгранични туристи, за които Япония беше затворена сред 2020 година и 2022 година поради пандемията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР