Сезонът на ремонтите в София е в разгара си.Къде в

...
Сезонът на ремонтите в София е в разгара си.Къде в
Коментари Харесай

Ремонтите в София са в разгара си. Къде е ограничено движението?

Сезонът на ремонтите в София е в разгара си.

Къде в столицата ще бъде лимитирано придвижването и ще има ли компликации при напредването?

През лятото в столицата водачите се учат на самообладание. Както е в тази ситуация и на тунела в Люлин. Това е едно от основните места, на които има поправки в София. Тук придвижването към този момент е в двете посоки единствено в едната лента, а в другата стартира деен ремонт. Това води и до тапи на моменти. Ремонтът би трябвало да завърши при започване на 2023-та.



На още няколко места в столицата има поправки на пътя. На бул. " Цар Освободител " от събота стартира пренареждане на паветата. Други основни поправки има на трамвайното трасе на бул. " Цар Борис Трети ", бул. " Първа българска войска ", построява се велоалея по бул. " Самоковско шосе ".

От общината подсетиха, че употребяват за поправки лятото, когато трафикът не е толкоз претрупан. Предстои позволение за започване на поправки и на още 4 места в София, а точно: ул. " Цар Иван Шишман ", бул. " Филип Кутев ", ул. " Щросмайер " и ул. " Опълченска ".

Повече от 30 години не е юридически главен ремонт на тунела в Люлин. Сега, поради реконструкцията му, се постанова и нова организация. Движението в тунела към този момент е в двете посоки единствено в Северното платно, посока центъра на София, другата лента остава затворена. От четвъртък е спряно изцяло придвижването на трамвай 8.



" Като несъмнено е обезпечен заместващ рейс на същия период, който върви от ухото на " Западен парк " на " Стамболийски " до " Люлин ", сподели инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет на София по строителство.

В някои от стадиите на ремонта може и да се стигне и до цялостно затваряне на тунела.

" Когато има действия по тунелната обшивка и по-скоро по тавана на тунелната обшивка ще има цялостно затваряне, само че ще се постараем то да бъде за извънредно малко като дълготрайност. Иначе в главните стадии на строителство, огледално в този момент в северното платно в двете посоки в една лента, а по-късно в южното. През по-голямата част от плана ще има проходимост за коли ", сподели инж. Джоргов.

В момента в столицата компликации в придвижването има и на други места. В центъра на София пред Народното събрание към този момент трети ден пренареждат жълтите павета. На първия стадий от ремонта булевардът е затворен за придвижване от бул. " Васил Левски " до постройката на Българска академия на науките.



Мащабен ремонт тече и на трамвайното трасе по бул. " Цар Борис Трети " - от април предходната година до 2023-та.

" Общо са 12 огромните обекти от капиталовата стратегия за общината, въпреки че времето е мъчно, въпреки че цените на материалите непрестанно нарастват и няма решение за индексация, което би трябвало да вземе Министерски съвет и надлежно промени в Закона за публичните поръчки, които би трябвало да минат през Народното събрание, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова.

А след миналогодишния ремонт на пътя до Дивотинския манастир, в този момент стартира ремонт и на пътя до Клисурския. Участъкът е малко над 3 км, а цената му е 2,2 млн. лв..

" След като направихме пътя до Дивотинския манастир предходната година, в пъти безусловно се усилиха хората, които посещават тези места ", сподели Рангел Марков, кмет на Банкя.

Очаква се новият път да е подготвен за храмовия празник на манастира през октомври.



Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР