Сезонът на отчетите в САЩ влиза в разгара си. Meta,

...
Сезонът на отчетите в САЩ влиза в разгара си. Meta,
Коментари Харесай

Приходите и печалбата на Meta растат благодарение на повече реклами

Сезонът на докладите в Съединени американски щати влиза в разгара си. Meta, компанията зад Фейсбук, разгласи доходи от над 34 милиарда $ за третото тримесечие. Постъпленията са с 22% по-високи по отношение на миналата година, когато Apple промени разпоредбите дискретност, с което изтри към 10 милиарда $ от салдото на Meta за 2022 година " Смятаме, че има повече от 3.9 милиарда души, които употребяват най-малко едно от нашите приложения всеки месец ", сподели след оповестяване на резултатите основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг.

Покрай намаляването на разноските и нарастването на приходите оперативният марж на облагата скача двойно от 20 на 40%. " Вече сме по-проста компания ", показва Зукърбърг. Една от вложенията - Reels, късите видеоклипове във Фейсбук и Intstagram, към този момент генерира облага за компанията. " В доста връзки Reels към този момент се трансформира от ранна самодейност в съществена част от нашите приложения ", споделя още изпълнителният шеф, който е и създател на Meta.
Изкуственият разсъдък е в основата
В основата обаче е изкуственият разсъдък. " AI ще бъде нашата най-голяма област на вложения през 2024 година, както в инженерните, по този начин и в изчислителните запас ", споделя милиардерът. За да избегне потребността от наемането на голям брой хора, компанията счита да понижи целта на планове, които не са свързани с изкуствен интелект, с цел да освободи запас. За Meta работят към 66 хиляди души, със 7% по-малко по отношение на второто тримесечие. " Планираме да усилваме броя на чиновниците с доста по-бавни темпове отсега нататък ", добавя Зукърбърг.

Печалба е над 11 милиарда $ за тримесечието - растеж от над 160% по отношение на година по-рано. Акциите в началото нарастнаха след публикуването на резултатите в сряда вечерта, само че поеха в другата посока откакто Сюзън Ли предизвести вложителите за лек спад в рекламите след експлоадирането на спора в Близкия изток. " Въпреки че нямаме забележителна експозиция от Израел и Близкия изток, следим по-слаби рекламни доходи при започване на четвъртото тримесечие, което корелира с началото на спора ", уточни Ли. За момента акциите са с към 3% в алено, само че са поскъпнали с над 140% от началото на 2023 година
Реклама Свързани публикации Гугъл желае да навакса в облачния бизнес и изкуствения разсъдък 26 октомври 2023, 07:17 Облачните услуги усилиха приходите на Microsoft до 56 милиарда $ за тримесечието 25 октомври 2023, 12:17 Печалбите, които би трябвало да оправдаят доверието 19 октомври 2023, 08:27
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР