Сезонът е към своя край, а Левски откровено се мъчи

...
Сезонът е към своя край, а Левски откровено се мъчи
Коментари Харесай

Кой да е следващият? Умник, анонимник или работохолих?

Сезонът е към своя край, а Левски искрено се мъчи за присъединяване си на прословутия бараж за Лигата на конференциите. Под управлението на Елин Топузаков сходен " триумф " е подложен под голяма въпросителна. Нека обаче " съдим " Топчо след 2-3 седмици. По-притеснителното е, че в случай че всичко върви по проект, евентуалната евроквота ще се разиграва против Славия. А всички знаем, че " белите " от " Овча купел " са криптонитът за " сините " супермени...
 Мъри: Изчистих 5 милиона с работа! На Тити няма какво да му споделям
Мъри: Изчистих 5 милиона с работа! На Тити няма какво да му споделям

" Всичко друго са интриги "

Каквото и да се случи до началото на юни, на всички е пределно ясно, че на " Герена " работят интензивно за намирането на нов старши-треньор. След като от клуба сами си усложниха живота, прогонвайки Мъри Стоилов, в този момент " дивото " би трябвало да се търси по света и у нас. Сираков и Боримиров дават обещание, че идващият експерт ще бъде високо равнище, който да има футболен разсъдък.

С оглед на това, че през днешния ден косвено на тима се предложи и Бруно Акрапович, може би е любопитно да сортираме всред какъв вид профил треньор ще избират на " Георги Аспарухов ". Варианти колкото искаш...
 Бруно Акрапович: За мен е чест името ми да бъде свързвано с Левски
Бруно Акрапович: За мен е чест името ми да бъде свързвано с Левски

В момента съм свободен и съм отворен за всевъзможни оферти, разяснява той

ПРОФИЛ 1: Класен западноевропеец

За да заместиш Станимир Стоилов, и най-много да запушиш устите на своите критици, най-хубавият ход е ангажирането на известен западноевропейски треньор. Личност, която посредством опита си и постигнатите триумфи в действителност да вдъхне религия, че в Левски считат да градят нещо стойностно. Подобен вид обаче коства много пари. Такива, каквито към днешна дата на " Герена " нямат. Не се знае какво е решението на генералния спонсор обаче, който може и да развърже кесията, след което да има голям брой благодарности от президента на клуба. Твърди се, че от компанията, която дава пари на Левски, имат съществени връзки в Испания. Интересно е дали на скамейката няма да седне някой известен ибериец, да вземем за пример.

Кратка информация демонстрира, че все още свободни за нови провокации са Хуанде Рамос, Пабло Мачин и Кике Санчес Флорес . Продължаваме с Гути, Абелардо, Хуан Рамон Лопес Каро . Все персони, които биха могли да допринесат с престиж, само че ще би трябвало да им се изпълнят и избрани искания.
 Кике Санчес Флорес
Източник:

Кике Санчес Флорес

Защо да не се повтори и моделът " Люпко Петрович ", като испанският му вид може да бъде Хавиер Клементе . 73-годишният деец до май, 2022 година беше отпред на Либия. От нафталина може да бъде изкаран и Хосе Антонио Камачо , който е в пенсия от 2018-а.

ПРОФИЛ 2: Анонимен западноевропеец

По-изгоден финансово, само че и надалеч по-рисков се обрисува разновидността с незнаен западняк, който обаче изгаря да направи име в специалността. Преди време на " Герена " пробваха с Пепе Мурсия. Усмихнатият господин имаше ищах за работа, само че бързо падна в очите на Георги Иванов, който го прегръщаше по конференциите, а по-късно го размени и на треньорското кресло. Любопитно е, че левскарите към момента не са опитвали треньор вид " Нестор ел Маестро ", само че пък нали Сираков търси сходна персона, с футболен разсъдък и неособено прашасало ЕГН.
 Можеше да бъде и по-лошо
Можеше да бъде и по-лошо

Топузаков се оправя, само че е време и да се докаже

И тъй като сме на вълна Испания, образец за религия във към момента млад и " зелен " експерт, който се оказа същинска находка, може да намерим в Словения. Там Олимпия (Любляна) рискува с ангажирането на някогашния национал на Ла Фурия - Алберт Риера . Без никакъв опит като старши-треньор, тогавашното крило съумя да донесе първа шампионска купа на гранда от 5 години.

ПРОФИЛ 3: " Сръбска скара "

Да си дойдем на думата, треньори от сръбската школа - колкото искаш! И този профил наподобява обичан на Наско Сираков. Като стартираме още от работата му с Люпко Петрович, минем през Муслин, Славиша Йоканович, та чак Славиша Стоянович. Няма по какъв начин да си кривим душата, че балканските експерти са отличен вид за българската футболна действителност. Добре осведомени са с проблемите ни, а и към този момент са се справяли с сходни такива, някъде другаде из Балканите. Умеят да се заиграват и с последователите, което постоянно им дава спомагателна сигурност. Лошите им черти са свързани с това, че от време на време подвигат повече дим, в сравнение с работят в реалност.
 Снимка 360002
Източник:

През последните няколко седмици за Левски към този момент се спрягаха имената на Славиша Йоканович и Миленко Пантич . Със сигурност Наско Сираков е пуснал в ход " пипалата " си из сръбския пазар, а все още свободни за работа са и други любопитни кандидатури.

Сред тях може да откроим Гордан Петрич , който допреди два месеца водеше Партизан. Марко Николич , който направи положително име в унгарското и съветското състезание, а също по този начин и към този момент неведнъж обвързвания с всички родни грандове Александър Янкович.

ПРОФИЛ 4: Вече прочут чужденец

В България огромен брой задгранични експерти пробваха да оставят значима следа. На малко им се получи. Един от тях беше Бруно Акрапович , а фактът, че през днешния ден той се самопредложи за треньор на Левски, макар късата му история с ЦСКА, демонстрира, храброст и много сериозен непукизъм. Босненецът несъмнено би наложил дисциплинираност и тактически ред, само че е любопитно по какъв начин би бил признат от почитателите. Помним, че Ивайло Петев бе без дрехи единствено поради това, че в миналото в изявление бе споделил, че " бил от ЦСКА ". Не, че тогава това беше претекстът за тези дейности, само че минало - отпътувало...
 Снимка 508988
Източник:

Валдас Дамбраускас, Павел Върба, Анте Шимунджа също реализираха триумфи, само че в случай историята им в Лудогорец и най-много месечното им заплащане в Разград, надали от Левски въобще биха си правили труда за оферта.

ПРОФИЛ 5: Любим някогашен

Както и в любовта, когато си на напън, добра работа постоянно може да ти свърши някой някогашен. A през последните години на " Герена " си сътвориха доста такива поради текучеството. Безработен и очакващ предложение постоянно е Славиша Стоянович . Словенецът има добра известност макар, че не реализира нищо значимо по време на двата си интервала.

Стойчо Стоев, Ники Митов и Георги Дерменджиев също биха могли да се притекат на помощ. В кръга на шегата без работа стои и Петър Хубчев.
 Фенове на Левски от Хисаря към Сираков: Явно сме останали недоразбрани!
Фенове на Левски от Хисаря към Сираков: Явно сме останали недоразбрани!

Босът на " сините " е декларирал, че е разполагаем да се срещне с тях в своя офис, само че последователите желаят срещата да е отворена за всички ентусиасти от района

ПОРФИЛ 6: Умен и хубав С визия за бъдещето и създаването на сполучлива тактика за развиване, от Левски биха могли да заложат на някой " интелигентен и хубав " български експерт. Да получи нужното време и да работи ли, работи... В България времевото разбиране обаче е малко криворазбрано, само че пък има задоволително кадърни треньори, които най-малко да се пробват в построяването на един " съвременен и европейски Левски ".

Личен любимец за мен е Илия Груев , който образува мирогледа си като ментор в Германия. Там води и задоволително известни отбори. Реши ли да се гмурне в родното футболно тресавище, сигурно ще се нуждае от " пояс ", с цел да не потъне на секундата. Немски тандем сред него и Дани Боримиров като началник обаче наподобява много прелестен.
 Снимка 472481
Източник:

Продължаваме и с някои експерти, които и сега демонстрира положителни неща в елита. Станислав Генчев, Александър Томаш и Александър Тунчев. Дори и във Втора лига има кадърни господа, разбиращи материята като Мартин Цирков , който след добра работа в школата на Дунав, към този момент управлява и мъжкия отбор на " драконите ", та даже е покрай промоция в Първа лига. Да не забравим и за Тодор Симов , който беше идеалният вид да наследи Мъри Стоилов в Левски, само че избра да си тръгне дружно със експерта след априлските драми на " Герена ".
 Топчо крачи решително към резултатите от последния му престой на
Топчо крачи решително към резултатите от последния му престой на " Герена "

Тогава той напусна отбора след 13 мача, в които записа 6 победи, 3 равенства и 4 загуби

ПРОФИЛ 7: Левскар

Този профил е основан за тези, които са подготвени на всичко, само че още веднъж да бъдат в Левски. Емил Велев, Вили Вуцов, Ники Митов, все " сини " джентълмени, подготвени да се борят на терена и отвън него, с цел да носят триумф на целокупното левскарско голям брой. Макар влакът им от дълго време да е подминал гара " Подуяне ", нищо не се знае. Ръководството на Левски е потвърдило, че постоянно умее да си отбелязва ефектни автоголове.

Но като се замисля, за какво се майтапя, всички знаем добре кой е последният човек, направил Левски първенец. Не е ли време някой да му се обади?
 Снимка 297476
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР