Сезон 2021/22 във Втора лига се очертава да бъде изключително

...
Сезон 2021/22 във Втора лига се очертава да бъде изключително
Коментари Харесай

Новата звездата на Втора лига пред ТОПСПОРТ за Марица, головете и интереса на Левски

Сезон 2021/22 във Втора лига се обрисува да бъде извънредно оспорван. С оглед увеличението на тимовете в елита, три отбора ще имат опцията да завоюват директна промоция, а един ще се опитва в баражен дуел с предпоследния в efbet Лига. И до момента в който погледите са отправени към борбата за върха, един нападател провокира възторг още с първите си няколко мача в тази дивизия. Мариян Тонев към този момент има 11 гола на своята сметка, а сме едвам края на месец септември. Всичко това мигновено прикова погледите към нападателя на Марица, за който към този момент се приказва, че даже е впечатлил и наставника на Левски - Станимир Стоилов. Обещаващият стрелец даде особено изявление за читателите на ТОПСПОРТ . Ето какво сподели той:
 Левски ще укрепва тима с млади играчи от Втора лига
Левски ще укрепва тима с млади играчи от Втора лига

Станимир Стоилов желае да укрепи тима

Марияне, започваме диалога ни по следния метод. Към този миг си измежду най-актуалните имена във Втора лига. Очакваше ли толкоз бързо да натрупаш сходна известност измежду футболните експерти?

-Ще излъжа, в случай че кажа че не съм очаквал, само че не чаках да е незабавно. Но ето, че имах шанса и шанса, и нещата се получиха.

11 гола в 10 мача е индикатор за завиждане, поправи ме в случай че неточност, само че това е твоят дебютен сезон във второто равнище на родния ни футбол? Бележеше много и в Трета лига за Черноморец (Бургас), очевидно не ти е трябвал сериозен интервал за конфигурация към по-горната дивизия.

-Не ми трябваше толкоз време поради тима, в който попаднах. Сред опитни и положителни футболисти е по-лесно да се приспособиш към професионалния футбол.
 Снимка 548185
Източник:

Юноша си на Берое, какво ти попречи да пробиеш в мъжкия отбор на заралии?

-Бях там до 17-годишна възраст. Имах предложение от Локомотив и взех решение, че ще се преместя в Пловдив, с цел да продължа моето развиване.

В редиците на Марица се събра с много опитни футболисти. В офанзива си партнираш с Валери Домовчийски, оказва помощ ли ти Домо да доразвиваш своите качества?

-Винаги оказва помощ да си измежду опитни футболисти, изключително когато искаш да израстваш, би трябвало да се вслушваш в техните препоръки и да попиваш всичко потребно за теб самия.
 Снимка 543353
Източник:

Марица чества своя 100-годишен празник на 26 септември, по какъв начин протекоха формалните празненства? Събраха се много именити футболни персони, отпред с Христо Стоичков...

-Всичко беше съвършено. Винаги е хубаво да видиш толкоз именити футболисти на едно място, постигнали всичко във футбола.

Вашият тим започва мощно шампионата, само че последователно загубихте този порив. На какво отдаваш този факт?

-Мисля, че всеки тим ще има сходни интервали. Тимовете са доста равностойни, всеки ще губи още точки през сезона.
 Появи се още един претендент за президент на БФС
Появи се още един претендент за президент на БФС

Христо Христов е подал документи за присъединяване в идния Конгрес

С оглед на това, че имате и нов спонсор, има ли сили Марица още тази година да се бори за промоция в елита?

-Играем мач за мач, най-после класирането ще покаже.

Събуди интереса на сериозен брой отбори от efbet Лига. Ласкаят ли те непрестанните вести за твой трансфер или по-скоро могат да ти изиграят неприятна смешка?

-По-скоро виждам да остана крепко стъпил на земята. Знам, че имам доста работа, до момента в който реализира нещо значимо във футбола.
 Снимка 548187
Източник:

Активно се приказва, че интерес към теб демонстрира Левски. " Сините " имат проблеми в офанзива, вярваш ли, че ти може да си индивидът, който да облече №9 на " Герена "? Досега някой от управлението на гранда свързал ли се е с теб? Или пък от Славия, откъдето също показват предпочитание да те имат в редиците им?

-Засега няма да разясня, времето ще покаже.

Има ли въобще български или задграничен тим, в който да имаш упоритост да заиграеш? Голаджия като теб има ли обичан централен нападател, на който се пробва да подражава?

-Мечтата ми да играя в добър тим с огромни футболисти. Да, имам двама обичани нападатели. Най-великите, персонално за мен, са Роналдо Феномена и Адриано.

И като за край, какво да чакаме оттук нататък от Мариян Тонев? Вече даде поръчка за съществено наличие във футболния живот на България, само че като че ли сложното за теб занапред следва.

-Надявам се да съм здрав и да отбелязвам още голове. Да, в действителност сложното следва, само че имам вяра. че с труд и неизменност всичко се реализира.
 Шефът на Марица (Пловдив): Благодаря на всички, които почетоха 100-годишнината на клуба
Шефът на Марица (Пловдив): Благодаря на всички, които почетоха 100-годишнината на клуба

Нямам думи за Стоичков, той е от различен свят, споделя Христо Христов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР