Сезон 2018 се очертава като сериозно изпитание за българския черноморски

...
Сезон 2018 се очертава като сериозно изпитание за българския черноморски
Коментари Харесай

„Фейсбук“ кампания на политици и звезди подкрепя черноморския туризъм, интернет отговаря

Сезон 2018 се обрисува като съществено тестване за българския черноморски туризъм. Голяма роля за това имат неспирните кавги към качеството на продукта, предлаган от хотелиери, плажни концесионери и притежатели на заведения по морето.

Вероятно няма български консуматор на обществените мрежи, който през последните седмици да не се е сблъскал със фотография на касова записка със смущаващо висока цена за сянка на плажа или пък за скромна консумация в близкото капанче.
След разминаването в цените за чадъри и шезлонги: Глоба от 5 хиляди лева за концесионер При оповестена сума от 0,36 ст. за сянка на плажа "Нестинарка " летуващите заплащат по 5 лева
Опитите на хотелиер да нарита изнервили го туристки пък стигнаха чак до медиите в Израел.
Не е повдигнато обвиняване на хотелиера от „ Слънчев бряг ” Колеги се изрекоха в негова отбрана, а израелските туристки описаха прекарванията си пред bTV
Докато управляващите осъзнаят съществуването на даден проблем и стартират да мислят по какъв начин да (обещаят, че ще) го решат, към този момент се е появил нов сюжет, който да разколебае планиращите да прекарат почивката си у нас.
Слаб старт на сезона по Черноморието Има спад на туристите с 15%, мъчно се намира личен състав
Последиците са ясни – и то още веднъж дори единствено от едно бързо ревизиране на фейсбука. Там има не липсват фрагменти с празни родни плажове (извън не-точно-50-процентовата си безвъзмездна зона) и трагични фотоси от екзодуса на хиляди български жители към плажовете на Гърция (пък в случай че ще и там да е оповестено бедствено положение).
Българските туристи не престават почивките в Гърция макар бурите Нови порои се чакат още тази нощ
Дали казусът е в действителния свят и действителните български туристически бизнес и управляващи, или пък всичко е просто плод на операциите в обществените мрежи? Без публично декларирани искания да дава отговор на този въпрос, акция в обществените мрежи се пробва да убеди потребителите, че „ родното море не е демоде “.

По следите на един хаштаг

„ 24 часа “ свързва акцията #роднотоморенеедемоде със статус на артиста и режисьор Ники Илиев.



Сред подкрепилите акцията е и неговият сътрудник и шеф на университетската телевизия „ Алма Матер “ Башар Рахал.



Сред другите известни лица, споделили фотография с хаштага са ръководителят на федерацията по бокс Красимир Инински и на федерацията по кикбокс Галин Димов.

Сайтът „ Трибюн “ открива огромен брой политически лица, съгласно които също #роднотоморенеедемоде.

Сред тях са депутатът от ГЕРБ Александър Иванов



Участва и общинският консултант от групата на ръководещите в София Йоанна Драгнева



Снимка в поддръжка на черноморския туризъм у нас е споделила дори зам.-председателят на Комисията за финансов контрол Диана Йорданова



Компания в листата с употребявали хаштага ѝ прави и риалити звездата Златка Димитрова.



На абордаж

Лансирането на хаштага бързо стана мотив някои онлайн консуматори да заподозрат опит за политическа акция през известни лица и посредством активизиране на партиен актив. Доказателства в тази посока все още няма, само че пък някои онлайн звезеци „ превзеха “ хаштага, с цел да напомнят в фотоси, статуси и колажи за какво родното Черноморие се е докарало до състояние туристическият сезон да се избавя посредством инфлуенсъри в обществените мрежи.

Кампанията стана мотив и за полемика за това по какъв начин в ерата на интернет звездите се прокарват послания към всеобщата публика без това да наподобява като явна пропаганда.



" Продуктът ни " море " не е демоде, само че е в невиждана рецесия, тъй като дилетанти се упражняват върху него и се работи на парче - преди две години с шумомери, тази година с инфлуенсъри. И по този начин, до момента в който по курортите не останат единствено нервни израелци, немски пенсионери и британци идващи със 100 паунда в джоба. ", разяснява информационният специалист Климент Йончев.

Доста по-крайна в мнението си е Letiashtata Kozzila Erato: " Не знам кого са вдигнали от гроба, с цел да измисли тоя хаштаг - Хачо Бояджиев, допускам, само че е превъзходен хаштаг за всички жители с москвичи и покривала за москвичи. Браво. Вашите ви търсят да ви бият ".



Качеството на акцията е сложено под въпрос и от други онлайн консуматори:



Други гледат на акцията с повече комизъм:



Не е ненадейно и че отрасловият министър Николина Ангелкова се оказва " воин " в някои изявления:



Някои от присъединилите се в акцията лица провокираха разнопосочни реакции:



А от време на време най-точната диагноза идва в римувана форма:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР