Сезон 2018/19 в NBA беше наистина вълнуващ, защото се случиха

...
Сезон 2018/19 в NBA беше наистина вълнуващ, защото се случиха
Коментари Харесай

Янис Адетокумбо - момчето от Гърция, което сбъдва мечтите си

Сезон 2018/19 в NBA беше в действителност трогателен, тъй като се случиха доста непредвидени неща. Едно от тях е, че Торонто Раптърс завоюваха първа купа в историята си, с което и осуетиха проектите на Голдън Стейт Уориърс да побеждават в лигата на извънземните за трета поредна година.
 McDonald’s, Торонто Раптърс и по какъв начин веригата за бързо хранене загуби милиони от мощния сезон на тима
Как триумфът на Торонто донесе финансови загуби за McDonald’s

Шампионският сезон на Раптърс е коствал доста пържени картофки на веригата за бързо хранене

В постоянния сезон в NBA имаше и един състезател, който непрекъснато привличаше вниманието на хората. Роденият в Атина Янис Адетокумбо доминираше на паркета през целия сезон, което разумно докара и до първото място на неговия Милуоки Бъкс в Източната конференция.

Отново разумно, докара и до оповестяването му за Най-полезен състезател през сезона. За страдание Янис и Милуоки не съумяха да завоюват купата в NBA, само че сме сигурни, че това ще се случи доста скоро, тъй като мъчно някой може да ги спре.
 Снимка 406540

Родителите на Янис Адетокумбо са с нигерийски генезис, само че преди синът им да се роди, те вземат решение да търсят щастието си в Гърция. Именно там през 1994 година се ражда и Янис. В страната се раждат и братята му Костас, Таназис, Франсис и Алексис. Първите двама също играят баскетбол, като Костас сега е в NBA в тима на Далас Маверикс.

Още от дребен Адетокумбо желае да стане баскетболист и прави всичко допустимо, с цел да реализира фантазията си. Всеки ден става безумно рано, с цел да тренира и се пробва да бъде по-добър от всички останали. Към това би трябвало да прибавим, че всеки ден е ходил пешком повече от шест километра, с цел да стигне до залата.

Но целият този труд и жертви се отплащат през 2013 година, когато Милуоки Бъкс го избират под номер 15 в драфта. А с това е сложено началото на една славна страница в живота на баскетболиста.
 Леброн Джеймс, Стеф Къри, Янис Адетокумбо, NBA и кои са най-продаваните екипи
Кои са най-продаваните екипи в NBA

Може ли някой да детронира Краля

Само за няколко години Янис съумява да заякне физически, с цел да може да бъде конкурентно кадърен на останалите играчи в NBA. В нито един миг обаче той не не помни фамилията си в Гърция. Така се ражда и една забавна история от началото на кариерата му в Съединени американски щати.

Адетокумбо постоянно изпраща пари на околните си, в един от месеците - даже е безусловно всичко, с което разполага. В разследване на това се е стигнало до обстановката, че не е имал пари за такси, с цел да стигне до залата, където същата вечер тимът му е имал мач.
 Снимка 431366

Но това не го трогва изключително, тъй като потегля пешком и в последна сметка съумява да стигне в точния момент. Доказателство за това какъв брой държи на фамилията си е и фактът, че е бил подготвен да се откаже от кариерата си в NBA, в случай че родителите и братята му не получат виза за Съединени американски щати и не са до него. За благополучие от третия опит управляващите им позволяват да обитават легално в страната.

Ясен индикатор за целеустремеността на Янис е, че едвам за пет години в лигата съумя да доближи до премията за Най-полезен състезател през сезона, преборвайки конкуренцията на Джеймс Хардън.
 Снимка 431346

Интересното към тази премия е, че преди две години Янис изиска от Коби Браянт да му даде предизвикателство, което той да се опита да извърши. Легендата на Лейкърс реши да не го щади и го провокира да завоюва въпросното отличие.

И не щеш ли две години по-късно предизвикването е изпълнено. След церемонията по надграждането си пък Янис Адетокумбо съобщи, че това е единствено началото, а идната му цел е да завоюва купа. Тук към този момент можем да гадаем дали за това ще му бъдат нужни две години, само че несъмнено си е огромна поръчка.

И тук би трябвало да отбележим, че въпреки и Янис да не игра във всички 82 мача на тима си, през сезона беше над всички свои съперници. За 72 изиграни мача в постоянния сезон той означи по 27.7 точки приблизително на мач.

Накрая ще се върнем още веднъж към драфта в NBA и това, че Янис беше определен под номер 15. Причината е, че със спечелването на наградата за Най-полезен състезател той се подреди в елитната компания на Коби Браянт (13 избор в драфта), Карл Малоун (13 избор в драфта) и Стив Наш (15 избор в драфта). Тези тримата също са печелили премия, само че общото сред тях е, че не са били предпочитани избори в драфта.

Никой не желае да играе с Леброн Джеймс

Защо звездите на баскетбола отхвърлят да се снимат в " Космически забивки 2 "

Днес и тримата са митове на NBA, което ни кара да мислим, че някой ден същото ще можем да кажем и за Янис Адетокумбо - момчето от Гърция, което сбъдва фантазиите си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР