Севиля записа пета поредна грешна стъпка в испанската Ла Лига,

...
Севиля записа пета поредна грешна стъпка в испанската Ла Лига,
Коментари Харесай

Алавес сюрпризира Севиля и се измъкна от дъното

Севиля записа пета поредна неверна стъпка в испанската Ла Лига, откакто позволи загуба от 0:1 от опашкаря Алавес в мача от 19-ия кръг на шампионата.. Севилци бяха надиграни от противника си и позволиха гол във вратата си в 52-ата минута на срещата. Точен за домакините бе Ману Гарсия, чието попадение измъкна Алавес от зоната на изпадащите. Домакините приключиха дуела с човек по-малко, откакто Робен Дуарте бе изпъден за втори жълт и надлежно червен картон в 83-ата минута.

Така Севиля изпусна шанса си да се изравни по точки с Реал Мадрид, който сега има на сметката си 32. Така андалусийци остават на 6-ата позиция с 29 точки, а Алавес е 17-и с 18.

В 22-ата минута Алфонсо се отличи с прекрасен пробив. Футболистът на домакините се озова самичък против вратаря на севилци Серхио Рико, настройки си топката и стреля. Стражът на гостите обаче се хвърли самоуверено, с цел да отрази удара.

Две минути преди края на постоянните 45 минути Джон Гуидети пропусна страхотна опция да открие резултата. Той пое точно подаване в наказателното поле и шутира, само че на сантиметри от лявата греда.

В 52-ата минута непрекъснатите офанзиви на домакините дадоха резултат. Мунир Ел Хадади изпрати точно високо центриране в наказателното поле. Там Ману Гарсия доближи първи топката и с бърз шут прати топката във вратата на андалусийци.

Малко недостигна на Алавес да поведе с 2:0 над противника си и до някъде да постави точка на разногласието в мача. В 66-ата минута Джон Гуидети получи подаване на границата на наказателното поле и стреля. Топката обаче мина на сантиметри настрана от лявата греда.

В 82-ата минута Гуидо Писаро пропусна може би най-хубавото състояние за Севиля в дуела. Аржентинският халф си освободи пространство в наказателното поле и насочи удар, минал малко настрана от дясната греда.

В 83-ата минута Робен Дуарте остави отбора си с човек по-малко на терена, откакто извърши нарушаване против Евер Банега в опит да приключи рискова офанзива на гостите. Главният рефер не се поколеба да му покаже втори жълт и надлежно червен картон.

Малко недостигна на Севиля да изравни резултата в самия край. В 86-ата минута Висам Бен Йедер стреля непосредствено от директен свободен удар, само че малко настрана от дясната греда.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР