Североизточната граница на Китай с Русия се е превърнала във

...
Североизточната граница на Китай с Русия се е превърнала във
Коментари Харесай

Границата с Русия - фронтова линия на Китай в борбата с втората вълна на коронавируса

Североизточната граница на Китай с Русия се е трансформирала във фронтова линия в битката против възобновяването на епидемията от новия ковид (COVID-19), написа " Ройтерс ".

Това става откакто новозаразените за последните 24 часа в Китай набъбнаха до най-високото си равнище от близо шест седмици - с повече от 90%, включващи хора, идващи от чужбина.

След като в забележителна степен се оправи с вътрешното предаване на заболяването, Китай постепенно облекчава рестриктивните мерки върху придвижването, до момента в който се пробва да възвърне естественото действие на стопанската система си, само че са налице опасения, че растежът на импортираните инфектирани може да провокира втора вълна от COVID-19.

Общо 108 новозаразени с ковид са били публично регистрирани в континентален Китай за последните 24 часа, по отношение на 99 ден по-рано, отбелязвайки най-високия брой в границите на денонощие от 5 март насам.

Внесените инфектирани съставляват рекордните 98 случая. Половината са китайски жители, които се завръщат от съветския Далечен изток и най-много от град Владивосток.

Границата е затворена, с изключение за китайските жители, а сухопътният маршрут през пограничен китайски град се трансформира в една от дребното благоприятни условия за хората, които се пробват да се върнат у дома, откакто Русия спря полетите до Китай с изключение на за евакуиращите се хора.

Общият брой инфектирани в континентален Китай все още е 83 135 души. В пика на първата вълна на епидемията на 12 февруари имаше над 15 000 новозаразени, макар че това беше еднократен скок вследствие на използването на нови способи за тестване.

Въпреки че броят на ежедневните инфекции в цялостен Китай внезапно е намалял от този пик, Китай отбелязва, че дневният път на пътните такси е по-висок, откакто удари корито на 12 март заради повишаването на импортираните случаи.

Китайските градове покрай съветската граница стягат граничния надзор и постановат в отговор по-строги карантини.

Сюйфенхе и Харбин, столицата на Хейлундзян, към този момент изискват 28 дни карантина, както и проби за нуклеинова киселина и антитела за всички идващи от чужбина.

В Шанхай управляващите откриха, че 60 души, пристигнали на полет на Аерофлот SU208 от Москва на 10 април, имат ковид, съобщи Джен Джин, представител на Общинската здравна комисия в Шанхай, на конференция в понеделник.

Китай понижи броят на хората, пресичащи границите му с 90%, и се опита да спре всички несъществени пътувания, съобщи на обособен брифинг Лю Хайтао, чиновник по имиграцията.

" Нашата граница е дълга и с изключение на граничните пунктове и проходи, има огромен брой планински проходи, пътеки, фериботни преходи и дребни пътища, а обстановката е доста комплицирана ", сподели той.

Жителите на Suifenhe обявиха, че доста хора са напуснали града, опасявайки се от заразяване, само че други се доверяват на ограниченията за ограничение на управляващите.

" Нямам потребност да се безпокоя ", съобщи Джао Вей, различен гражданин на Suifenhe, пред Reuters. " Ако има локално предаване, бих, само че няма нито едно. Всички са от границата, само че всички са изпратени в карантина. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР