Североизточна Австралия продължава да се бори с незапомнените наводнения. В

...
Североизточна Австралия продължава да се бори с незапомнените наводнения. В
Коментари Харесай

Крокодили и змии плъзнаха по улиците в Австралия след незпомнени наводнения

Североизточна Австралия продължава да се бори с незапомнените наводнения. В помощ на най-тежко засегнатия щат Куинсленд се включи и армията. Типичните за сезона мусонни дъждове се оказват доста по-обилни от нормалното. Хиляди поданици на региона на град Таунсвил нямат електричество и са изолирани поради наводнени пътища.
Придошлите води основават и още една сериозна заплаха – по улиците на обитаемоте места започнаха да се появяват крокодили и змии. Проблем съставлява и претъпкан язовир край Таунсвил. А синоптиците предвиждат нови превалявания пред идващите дни.
"Нивото на язовира се стабилизира, само че с предстоящите нови превалявания нещата може да се трансформират. Никога до момента не сме виждали количеството дъжд за цяла година да се излива за по-малко от седем дни. Това напълно не са неща, за които сме готови ", сподели Джени Хил, кмет на Таунсвил.
"Очакват се проливни превалявания през идващите няколко дни. Ще има и рисково мощни ветрове, които дружно с интензивните дъждове ще предизвикват съществени неочаквани наводнения. Още един път, нашият апел е, в случай че не е неотложно да сте на открито, не излизайте ", съобщи Анастейша Палашук, районен министър председател на Куинсланд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР