Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заплаши с още по-настъпателни действия, за

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заплаши с още по-настъпателни действия, за
Коментари Харесай

Северна Корея е изстреляла междуконтинентална балистична ракета

Севернокорейският водач Ким Чен-ун заплаши с " още по-настъпателни дейности ", с цел да отблъсне " възходящите военни закани от страна на Съединени американски щати ", откакто управлява третото тестване на най-модерната севернокорейска балистична ракета, предопределена да удари континенталната част на Съединени американски щати, оповестиха държавните медии, представени от Ройтерс и АП.

Изявлението на Ким подсказва, че той е убеден в възходящия си ракетен боеприпас и евентуално ще продължи дейностите по тестване на оръжия на фона на идните президентските избори в Съединени американски щати следващата година. Въпреки това редица наблюдаващи настояват, че Северна Корея към момента би трябвало да извърши по-значими проби, с цел да потвърди, че разполага с функциониращи ракети, които могат да бъдат ориентирани към континенталната част на Съединени американски щати.

След като следи през вчерашния ден изстрелването на междуконтиненталната балистична ракета " Хвасон-18 ", Ким съобщи, че тестването демонстрира по какъв начин Северна Корея може да реагира, в случай че Съединени американски щати вземат " неправилно решение против нея ", се споделя в известие на севернокорейската държавна новинарска организация КЦТА.

" Хвасон-18 " е междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво, която към момента е в развой на създаване и е считана за най-мощното оръжие на Северна Корея. Вчерашното тестване съставлява третият опит за изстрелването на " Хвасон-18 ". Предишните две изстрелвания бяха осъществени през април и юни.

Този ход е бил подхванат като предизвестие към Съединените щати поради засилващата се неприязън от тяхна страна, написа в известието, публикувано от севернокорейската държавна новинарска организация КЦТА. В текста се отбелязва, че държавният началник Ким Чен-ун персонално е следил изстрелването от площадка на изток от столицата Пхенян на ракетата, която е прелетяла 1002 километра за 73 минути, достигайки височина от 6518 километра, с цел да порази сполучливо набелязаната фиктивна цел в празна част от Японско море.

Вчера южнокорейските въоръжени сили оповестиха, че Северът е изстрелял втора ракета в границите на няколко часа, а източници от японското държавно управление допуснаха, че става въпрос точно за междуконтинентална балистична ракета.

Днес севернокорейският водач сподели, че ракетният пуск изпраща " явен сигнал към враждебните сили, разпалили безразсъдна военна конфронтационна нервност " против страната му. " Порочната упоритост на американските империалисти и техните васални сили за борба няма да отслабне от единствено себе си ", предизвести той и акцентира на нуждата Северна Корея " в никакъв случай да не подценява всичките безразсъдни и безотговорни военни закани на враговете ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР