Севернокорейският лидер Ким Чен-ун се закле тържествено да преведе страната

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун се закле тържествено да преведе страната
Коментари Харесай

Ким Чен-ун обеща да се справи с недостига на храна в Северна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен-ун се " закле тържествено " да преведе страната си сполучливо през задълбочаващите се стопански проблеми. Той направи това в последното от поредност значими партийни съвещания, на които призна за продоволствена рецесия и прикани съпартийците си да се готвят както за разговор, по този начин и за борба със Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В края на последното съвещание Ким " тържествено се закле " от името на Централния комитет, че партията " сигурно ще преодолее компликациите, които стоят на пътя на революцията ", заяви Корейската централна телеграфна организация (КЦТА).

Севернокорейските държавни медии разпространиха изявлението му малко преди през днешния ден в Южна Корея да дойде специфичният делегат за Северна Корея на американския президент Джо Байдън Сун Ким за диалози за изпадналата в застой нуклеарна дипломация със Севера.

На съвещанието на Централен комитет Ким също по този начин стегна дисциплината в ръководещата Корейска трудова партия и назначи нови членове в могъщото й Политбюро, добави КЦТА, представена от Ройтерс.

Централен комитет на партията организира пленарно съвещание за четвърти и финален ден, на което прегледа организационни и идеологически въпроси, свързани с централния си управителен орган.

Някои членове на ръководствотоo са изразили " надълбоко страдание за това, че не са изпълнили упованията ", откакто Ким показал " съществени проблеми " с метода им на живот, заяви КЦТА без повече детайлности.

Могъщото Политбюро на Централен комитет също по този начин избра Те Хьон-чол, заместник-председател на Президиума на Върховното национално заседание, за собствен нов член, както и У Сан-чол, чиновник в партийната Централна контролна комисия, за кандидат-член, уточни КЦТА.

Централен комитет заседаваше от вторник.

На съвещанията в предходните дни Ким прикани за ограничения за справяне с " напрегнатата " продоволствена обстановка, за която той уточни като причина пандемията от ковид и миналогодишните тайфуни. Призова и за подготвеност както за разговор, по този начин и за борба със Съединени американски щати в първото си непосредствено изявление за държавното управление на Байдън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР