Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се закани, че страната му

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се закани, че страната му
Коментари Харесай

Ким Чен Ун: Северна Корея е близо до изпълнение на ядрените си цели

Севернокорейският водач Ким Чен Ун се закани, че страната му ще продължи да се стреми към безспорна нуклеарна мощност, без значение от налаганите ограничавания и наказания. Това съобщи диктаторът от Пхенян в изказване във връзка последния сполучлив тест с балистична ракета " Хуансон-12 ", осъществен в петък.

" Северна Корея е покрай осъществяване на нуклеарните си цели, макар глобите, които й постановат ", съобщи Ким Чен Ун, представен от севернокорейските държавни медии и БГНЕС.

Ким се похвали, че персонално е командвал изстрелването на ракетата, прелетяла над японския остров Хокайдо в Тихия океан.

По думите му " ракетата е улучила право в задачата и е прелетяла по предварителната полетна орбита, което потвърждава повишаването на стратегическите благоприятни условия на ракетите със междинен и отдалечен обхват на деяние и сведетелства за увеличението на военната мощност на нуклеарната мощ на Севера ".

" Както признава целият свят, ние постигнахме всичко това, макар продължаващите към този момент няколко десетилетия наказания на Организация на обединените нации ", разгласи Ким. И добави, че " му става безпределно тъжно, когато си мисли за страните, смятащи се за сили, изключително когато им се постанова да " наложат наказания, с цел да завладеят " Северна Корея ".

" Ние ще покажем на шовинистите от Великите сили, че нашата страна, без значение от блокадите и глобите, реализира задачите си ", сподели диктаторът. Той означи също по този начин, че задачата на създаването на нуклеарните оръжия е да изравни военната мощност на страната с тази на Съединени американски щати и че към този момент е " съвсем на финалната права " в това отношение.

По-рано Съединени американски щати осъди демонстрираната от Северна Корея експанзия. Въпреки че Русия направи същото, тя дружно с Франция се разгласи за разговор.

Китайският дипломат в Съединени американски щати Цуй Тянкай прикани Вашингтон да се въздържа от отправяне на закани към Северна Корея, съобщи Ройтерс.

Пред кореспонденти в посолството на Китай посланикът съобщи: " Честно казано, считам, че Съединени американски щати би трябвало да създадат освен това от това, което вършат, с цел да има действително и дейно интернационално съдействие по въпроса. Те би трябвало да се въздържат от повече закани. Трябва да намерят ефикасни способи за възобновяване на разговора и на договарянията ", акцентира китайският посланик.

На изключително съвещание в петък Съветът за сигурност на Организация на обединените нации осъди единомислещо провокациите на КНДР и прикани страната да спре. Срещата бе поискана от Съединени американски щати и Япония.

Пхенян изстреля поредна балистична ракета към Япония, като тя прелетя над северния остров Хокайдо и падна в Тихия океан. Това стана по-малко от две седмици след шестия нуклеарен опит на комунистическия режим, предизвиквайки ново напрежение в района.

Южна Корея отговори в границите на няколко минути, като изстреля две ракети в морето в симулирана офанзива против Северна Корея.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР