Севернокорейският лидер Ким Чен-ун разпореди разработването на нови междуконтинентални балистични

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун разпореди разработването на нови междуконтинентални балистични
Коментари Харесай

Северна Корея ще увеличи ядрения си арсенал

Севернокорейският водач Ким Чен-ун разпореди създаването на нови междуконтинентални балистични ракети и увеличението на нуклеарния боеприпас на страната, с цел да може да се опълчи на заканите от страна на Съединени американски щати, оповестяват международните организации.

По време на съвещанието на ръководещата Корейската трудова партия Ким посочи  необходимостта от обезпечаване на " голяма военна мощност " за отбрана на суверенитета и сигурността на Северна Корея. Заседанието се организира в миг, в който напрежението сред Пхенян и Сеул набъбна след серия от изстрелвания на севернокорейски междуконтинентални балистични ракети. 

Ким упрекна Вашингтон и Сеул, че се пробват да " изолират и задушат " Пхенян благодарение на непрекъснато разположените в Южна Корея американски нуклеарни ударни средства, като назова това " невиждано в човешката история ". Той даде обещание, че в сходство с проекта за подсилване на нуклеарните сили на Северна Корея ще бъде създадена нова междуконтинентална балистична ракета, чиято съществена задача ще е нанасянето на " бърз нуклеарен контраудар ". Планът планува и изстрелването и първия севернокорейски боен сателит " във допустимо най-скоро време ".

Освен това Ким съобщи, че е сега се тества нова реактивна система за залпов огън, която работи със 600-милиметрови снаряди. Тя може да се употребява и за изстрелване на тактическо нуклеарно оръжие, като в обсега и попада и територията на Южна Корея. Той похвали оръжейната индустрия на страната си за това, че към този момент е осигурила 30 от тези системи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР