Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна в Русия, придружен от

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна в Русия, придружен от
Коментари Харесай

Ким Чен Ун пристигна в Русия

Севернокорейският водач Ким Чен Ун дойде в Русия, съпроводен от своите висши военни чиновници и членове на партията. Очакваната му провокира опасения по отношение на евентуална оръжейна договорка за войната на Москва в Украйна. Това заяви Асошиейтед прес.

Според централна осведомителна организация на Северна Корея Ким е потеглил с персоналния си трен и е дошъл рано тази заран. Делегацията на севернокорейския водач евентуално включва външния му министър Чо Сун Хуей и двамата му висши военни - маршалите от Корейската национална войска Ри Пьонг Чол и Пак Йонг Чон.

Политически анализатори показват, че КНДР има десетки милиони артилерийски снаряди и ракети, основани на руски планове, които биха могли да дадат голям подтик на съветската войска в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че срещата сред Владимир Путин и Ким Чен Ун ще се организира, без да прецизира къде. Първата среща сред двамата водачи се състоя през 2019 година

Според анализатори Ким би могъл да потърси по този начин нужната енергийна и хранителна помощ и модерни оръжейни технологии, в това число тези, свързани с междуконтинентални балистични ракети, подводници с балистични ракети, способни да носят нуклеарни ракети, и военни разследващи спътници.

Съществуват опасения, че евентуалните прехвърляния на съветски технологии биха нараснали опасността, подбудена от възходящия боеприпас от нуклеарни оръжия и ракети на Северна Корея.

Вчера Съединени американски щати още веднъж насочиха предизвестие, че са подготвени да вкарат нови наказания, в случай че Путин и Ким Чен Ун се договорят за доставка на севернокорейски муниции. Говорителят на Държавния департамент Матю Милер напомни, че всяка една доставка на оръжия от Северна Корея на Русия ще бъде в нарушаване на доста резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. " И ние, естествено, откакто сме подхванали интензивно наказания по отношение на лица, които финансират войната на Русия, ще продължим да ги постановяваме без каквото и да е съмнения.
 Bloomberg: Путин желае оръжия от Ким, с цел да завоюва време във войната
Bloomberg: Путин желае оръжия от Ким, с цел да завоюва време във войната

Те надали могат да трансформират хода на бойните действия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР