Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изглежда е отпътувал за Русия

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изглежда е отпътувал за Русия
Коментари Харесай

Ким отива при Путин. С влак

Севернокорейският водач Ким Чен Ун наподобява е отпътувал за Русия за среща с президента Владимир Путин, заяви през днешния ден южнокорейската телевизия Уай Ти Ен (YTN), представена от Ройтерс. Новинарският канал се базира на неназован върховен държавен източник.

Според информацията Ким пътува към североизточната граница на Северна Корея със специфичен трен, като е допустимо срещата да се състои още на следващия ден. По-рано малкия екран заяви, че Путин и Ким евентуално ще се срещнат в сряда.

Преди това организация Интерфакс осведоми, че се чака Ким да посети съветския Далечен изток " през идващите дни ".

Това ще е първото посещаване на Ким в чужбина от повече от четири години и първото от началото на пандемията от COVID-19. Последното му пътешестване зад граница, през 2019 година, също беше до Владивосток за първата му среща с Путин след неуспеха на договарянията за нуклеарно разоръжаване на Северна Корея с някогашния американски президент Доналд Тръмп, напомня Ройтерс. Посещението на Ким в Русия към момента не е доказано, показва обаче организацията.

За първи път то бе оповестено от американския в. " Ню Йорк таймс ", чиито източници са неназовани представители на Съединени американски щати, а южнокорейското разузнаване сподели, че това е допустимо. Държавните медии в Северна Корея и Русия обаче резервираха безмълвие.

Кремъл разгласи, че " няма какво да каже " по въпроса, въпреки да е планувано президентът Путин да приказва тази седмица в съветския пристанищен град на Тихия океан Владивосток (на 6500 км източно от Москва) на течащия Източен стопански конгрес, който приключва в сряда.

По улиците на Владивосток е видяно по-силно полицейско наличие от нормалното, съобщи Ройтерс. В същото време организацията означи, че в този момент, за разлика от предходното посещаване на севернокорейския водач, не се виждат национални флагове на Северна Корея.
Поздравления от Чарлз III
Британският крал Чарлз Трети е изпратил обръщение до севернокорейския водач Ким Чен Ун, поздравявайки го по случай годишнината от основаването на Северна Корея, оповестиха през днешния ден севернокорейски медии, представени от Ройтерс.

" В миг, когато жителите на Корейската народнодемократична република означават националния си празник, адресирам най-хубавите си пожелания за бъдещето на страната им ", се показва в посланието, представено от севернокорейската държавна телеграфна организация на КЦТА.

По случай 75-ата годишнина от основаването на Северна Корея в събота в Пхенян се организира боен церемониал, на който участваха публична делегация от Китай и боен оркестър от Русия.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР