Севернокорейският лидер Ким Чен-ун даде на младата си и красива

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун даде на младата си и красива
Коментари Харесай

Травма от детството и срещата с Тръмп подтикнали Ким Чен-ун да направи нещо историческо с жена си

Севернокорейският водач Ким Чен-ун даде на младата си и красива жена купата „ първа дама”. Според анализатори, това е голямо усилване на статута ѝ, което се прави съзнателно преди срещите на най-високо равнище със Съединени американски щати и Южна Корея, оповестява Агенция Франс Прес.

Ри Сол-ю постоянно съпровожда Ким на публични събития, само че предходната седмица за първи път имаше независима изява при визитата на балетна режисура на китайски спектакъл.

Севернокорейската държавна медия я назова „ уважаваната първа дама”. Титлата се употребява за първи път от 40 години, а прилагателното нормално се използва единствено за държавните водачи.

Облечена в костюм в цвят пепел от роза, Ри беше съпроводена от висши държавни чиновници, които постоянно са към Ким. Сред тях и по-малката сестра на Ким – Ким Йо-чен.

За първи път някогашната певица Ри се появява в общественото пространство през 2012 година. Тя е измежду най-високопоставените персони в изолираната и патриархална Северна Корея, само че играе скромната „ роля” на стилната и смирена брачна половинка на Ким.

Според анализатори, „ повишението” ѝ е част от напъните на Северна Корея да се покаже като естествена страна в хода на подготовката за срещите с президента на Южна Корея Мун Дже-Ин, а по-късно и с Доналд Тръмп. По този метод Ри се изравнява с първите дами Ким Юн-сук и Мелания Тръмп.

„ Повишаването на статута на Ри Сол-ю е най-ефективната маркетингова стратегия”, изяснява откривател от Световния институт за проучване на Северна Корея. „ Срещата ще се организира сред равностойни, тъй че, в случай че Мелания участва, и Ри ще присъства”, изяснява той.

Досега севернокорейските медии назоваха Ри „ другарка”. За последно купата „ първа дама” е употребена през 1974 година за втората брачна половинка на Ким Ир-сен.

Много малко се знае за дамата на севернокорейския водач. Смята се, че е на 29 години и има три деца от него, като най-малко едното от тях е момиче. Според южнокорейското разузнаване тя идва от нормално семейство – татко преподавател и майка лекарка.

Известно е, че е запалена по модата и постоянно е снимана с първокласни тоалети. Един път е засечена с чанта на Кристиан Диор.

Според осведомени, роля в усилването на статута на Ри изиграла майката на Ким, която родила три деца на Ким Чен-ир, само че през целия им 28-годишен брак за нея се знаело малко. През 2004 година тя умряла от рак и тленните ѝ остатъци били докарани скрито от Париж, където била на лекуване. Анализатори считат, че контузията на Ким, който гледал по какъв начин личната му майка живее в сянка, му въздейства мощно и през днешния ден.




Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР