Севернокорейският диктатор Ким Чен-ун изглежда е отпътувал за Русия за

...
Севернокорейският диктатор Ким Чен-ун изглежда е отпътувал за Русия за
Коментари Харесай

Северокорейският диктатор Ким Чен-ун изглежда е отпътувал за Русия за среща с Путин, съобщава южнокорейска телевизия

Севернокорейският деспот Ким Чен-ун наподобява е отпътувал за Русия за среща с Владимир Путин, заяви през днешния ден южнокорейската телевизия Уай Ти Ен (YTN). Новинарският канал се базира на неназован върховен държавен източник. Според информацията диктаторът Ким пътува към североизточната граница на Северна Корея със специфичен трен, като е допустимо срещата да се състои още на следващия ден.
 
По-рано малкия екран заяви, че Путин и Ким евентуално ще се срещнат в сряда. Преди това организация Интерфакс осведоми, че се чака Ким да посети съветския Далечен изток " през идващите дни ". Това ще е първото посещаване на Ким Чен-ун в чужбина от повече от четири години и първото от началото на пандемията от КОВИД-19.
 
Последното му пътешестване зад граница, през 2019 година, също беше до Владивосток за първата му среща с Путин след неуспеха на договарянията за нуклеарно разоръжаване на Северна Корея с някогашния американски президент Доналд Тръмп, напомня Ройтерс. Посещението на Ким в Русия към момента не е доказано. За първи път то бе оповестено от американския в. " Ню Йорк таймс ", чиито източници са неназовани представители на Съединени американски щати, а южнокорейското разузнаване сподели, че това е допустимо.
 
Държавните медии в Северна Корея и Русия обаче резервираха безмълвие. Кремъл разгласи, че " няма какво да каже " по въпроса, въпреки да е планувано президентът Путин да приказва тази седмица в съветския пристанищен град на Тихия океан Владивосток (на 6500 км източно от Москва) на течащия Източен стопански конгрес, който приключва в сряда.
 
По улиците на Владивосток е видяно по-силно полицейско наличие от нормалното, съобщи Ройтерс. В същото време в този момент, за разлика от предходното посещаване на севернокорейския деспот, не се виждат национални флагове на Северна Корея.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР