Севернокорейските държавни медии заявиха днес, че под предводителството на Ким

...
Севернокорейските държавни медии заявиха днес, че под предводителството на Ким
Коментари Харесай

Северна Корея се похвали със своята непобедима мощ, която светът не може да игнорира

Севернокорейските държавни медии обявиха през днешния ден, че под предводителството на Ким Чен-ун страната се е сдобила с " непобедима мощност, която светът не може да пренебрегва и никой не може да пипне ", явно визирайки нуклеарните оръжия на Северна Корея, на фона на подготовката на Пхенян за боен празник, съобщи Ройтерс.

Утре се означават 90 години от основаването на Народната революционна войска на Северна Корея и интернационалните наблюдаващи чакат, че КНДР ще организира огромен боен церемониал и може би ще предприеме други демонстрации на въоръжение. Тази година страната организира невиждан брой тествания на балистични ракети и американски и южнокорейски висши чиновници настояват, че има признаци, че тя би могла да възобнови нуклеарните си опити за първи път от 2017 година.

Репортаж на държавната осведомителна организация КЦТА от през днешния ден разказа историята на военните достижения на Северна Корея - от борбите против Съединени американски щати през Корейската война от 1950 до 1953 година и по-малки сражения през Студената война до обстрела на южнокорейския остров Йонпьон през 2010 година, който порази военни и цивилни цели. Въоръжените сили на Севера са оборудвани с нападателни и отбранителни качества, които могат " да се оправят с каквато и да било съвременна война ", се споделя в репортажа. Той похвали " гениалната военна идеология и изключителното военно командване, както и несравнимата храброст и кураж " на Ким и акцентира заслугата на неговото предводителство при сдобиването на страната с " непобедима мощност ".

Южна Корея е засякла признаци, че Северна Корея приготвя провеждането на огромен боен церемониал към среднощ на неделя против понеделник, заяви осведомителната организация Йонхап, базирайки се на анонимни източници от южнокорейското държавно управление. Източниците са съобщили, че е допустимо в парада да вземат участие към 20 000 военни и да бъдат показани най-модерните оръжия на Севера, в това число междуконтиненталната балистична ракета " Хвасонг-17 ", хиперзвукова ракета и ракети, основани на подводници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР