Северноатлантическият алианс много се опасява от „възможни инциденти” по време

...
Северноатлантическият алианс много се опасява от „възможни инциденти” по време
Коментари Харесай

Шефът на Военния комитет на НАТО за руските учения "Запад 2017": Наблюдаваме сериозна подготовка за голяма война, има опасност от...

Северноатлантическият алианс доста се притеснява от „ вероятни инциденти” по време на военното обучение на Русия и Беларус „ Запад-2017”. Това съобщи пред публицисти ръководителят на Военния комитет на НАТО, чешкият военачалник Петр Павел.

Генералът показа мнението с в столицата на Албания Тирана, където се организираше годишната среща на министрите на защита на страните от НАТО. Този път тя бе отдадена на въпросите на битката с тероризма, обстановката в западните Балкани и новата тактика на Съединени американски щати в Афганистан.

По думите на високопоставения пълководец, представен от информационните организации, без значение от уверенията на Москва, че не преглежда НАТО като враг” и „ че ученията не са ориентирани против НАТО”, Русия не е разкрила в нужната степен параметрите на маневрите.

Според генерала, количеството на задействаните в учението военнослужещи на са 12 700, както твърди Русия, а доста повече – сред 70 и 100 хиляди.
„ От комплексния взор на ставащото се утвърждава извода, че ние следим сериозна подготовка за огромна война”, счита Петр Павел.

Преди две седмици персонално той се срещна с началника на съветския Генерален щаб Валерий Герасимов. В навечерието на учението Герасимов беседва по телефона с главнокомандващия силите на НАТО в Европа военачалник Къртис Скапароти. Тема и на двете беседи бе понижаване на риска от инцидентни стълкновения.

„ Ние разполагаме с огромно скупчване на войски в районите на Балтика и на Черно море. В тази светлина човешкият фактор или техническа нередовност, с огромна възможност може да предизвикат нежелан случай, кадърен да прерасне във въоръжен спор. ", изяснява генералът.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР