Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) обяви готовността си за 68-и път

...
Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) обяви готовността си за 68-и път
Коментари Харесай

Къде се намира шейната на Дядо Коледа в момента

Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) разгласи готовността си за 68-и път в своята история да обезпечи безвредното пътешестване на Дядо Коледа и неговите елени в коледната нощ. Командването еизвестно и с това, че следи маршрута на положителния дъртак.

Движението на Дядо Коледа може да следите онлайн.

Командването дава отговор за наблюдението и отбраната на небето над Северна Америка. Но то ръководи и услугата " НОРАД следи Дядо Коледа ", която дава опция на хората да наблюдават коледното му пътешестване, обществените мрежи и мобилно приложение.

И тази година доброволци работят в навечерието на Коледа, с цел да дават отговор на телефонните позвънявания на децата, които желаят да знаят местоположението и графика на доставките на Дядо Коледа.

Дядо Коледа стартира задачата си на Линията на промяна на датата(меридианът, намиращ се на 180° отГринуичкия меридиан) преди да се насочи къмТихия океан, Нова Зеландия и Австралия.

След къса спирка за мляко и пайове с кайма, той прелита до Япония и останалата част от Източна Азия, преди да продължи към Африка.

Оттам той се насочва към Западна Европа и по-късно към Съединени американски щати, Мексико и Централна и Южна Америка.

Той ще бъде съпроводен от своя приближен екип от северни елени -Дашър, Денсър, Пренсър, Виксен, Комета, Купидон, Донър и Блитцен.

НОРАД обаче предизвестява: „ Имайте поради, че маршрутът на Дядо Коледа може да бъде повлиян от времето, тъй че е в действителност непредсказуем. НОРАД се координира с екипа на елфите на Дядо Коледа, с цел да удостовери времето за политане, само че от този миг нататък Дядо Коледа взема решение. Ние просто го наблюдаваме! ”

Празничната традиция на НОРАД стартира през 1955 година, когато магазин в Колорадо Спрингс позволява печатна неточност в телефонния номер на Северния полюс в реклама във вестник и едно дете по простъпка се обажда във военното командване с молба да приказва с Дядо Коледа.

Постъпват още позвънявания, тъй че дежурният пълководец назначава офицер, който да дава отговор на позвъняванията до Дядо Коледа, и традицията се утвърждава.
Колко време лишава на Дядо Коледа да раздаде подаръците?
Според НОРАД Дядо Коледа „ не претърпява времето по метода, по който го вършим ние “.

„ При нас пътуването наподобява лишава 24 часа, само че при Дядо Коледа то може да продължи с дни, седмици или даже месеци. Дядо Коледа не би желал да бърза с значимата задача да доставя дарове на децата и да носи наслада на всички, тъй че единственото разумно умозаключение е, че Дядо Коледа по някакъв метод действа в границите на личния си времево-пространствен континуум “, настояват те.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР