Северният регион на Китай Вътрешна Монголия съобщи за два случая

...
Северният регион на Китай Вътрешна Монголия съобщи за два случая
Коментари Харесай

Китай съобщи за случаи на бубонна чума

Северният район на Китай Вътрешна Монголия заяви за два случая на бубонна чума след предходен случай, открит на 7 август, оповестиха от локалното държавно управление, представено от Ройтерс.

Двамата инфектирани са брачният партньор и дъщерята на предходния случай, се споделя в известие на държавното управление на уеб страницата му.

Всички близки контакти са сложени под карантина и не са посочили необикновени признаци, съгласно изказването.

Случаите на зараза с бубонна чума, мощно инфекциозна болест, която се популяризира най-вече от гризачи, са малко в Китай, като множеството са откриват във Вътрешна Монголия и северозападния район Нинся през последните години. Случаи на бубонна чума бяха регистрирани тази година ив Монголия, където също заболяването е била откривана през годините. В Монголия има 137 ендемични региона, наоколо до границите с Русия и Китай, където годишно се записват случаи на бубонна чума .

Бубонната чума е най-често срещаната форма на чума, която може да бъде съдбовна, в случай че не се лекува в точния момент, съгласно Световната здравна организация. Лечението на чумата в днешно време се прави с антибиотици, само че в предишното това е била най-смъртоносната инфекциозна болест, която е предизвиквала епидемии в Европа и Азия.
 Бубонна чума умъртви 10-годишно момиче в Съединени американски щати
Бубонна чума умъртви 10-годишно момиче в Съединени американски щати

Здравните управляващи в Колорадо откриха чума по животни и бълхи в шест окръга
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР