Северният плаж в Слънчев бряг влезе в битката за Син

...
Северният плаж в Слънчев бряг влезе в битката за Син
Коментари Харесай

Северният плаж в Слънчев бряг взема Син флаг

Северният плаж в Слънчев бряг влезе в борбата за Син байрак. Фирмата-наемател е подала документи и публично кандидатства за най-високия екологичен приз. Ивицата към този момент е изрядна и дава отговор на всички интернационалните критерии за непорочност. За по-малко от два месеца новият наемател съумя да покрие международните стандарти за "Син байрак ".

Първата комисия от Международната организация завърши инспекцията в края на предишния месец, а през идващата седмица се чака да бъде направена и втората инспекция, която е дефинитивна. Комисиите ревизират прецизно по 32 критерия, най-важни измежду които са чистотата на морската вода, пясъка, сигурността на туристите и екологичния мениджмънт. Дали линията ще получи интернационалния "Син байрак " ще стане ясно при започване на идната година. Амбицията е Северният плаж в курорта да се трансформира в пясъчната перла на българското черноморие.

"Положихме големи старания и продължаваме да работим, с цел да приведем плажа в безупречен тип и да дава отговор на законовите условия. Всички знаем, че това беше най-проблемният плаж, само че за късото време, с което разполагахме успяхме да решим съвсем напълно проблемите. Единствената неизрядност сега е обвързвана с това, че по пясъка има повече обекти от допустимото, за което не ни доближи времето. От 5-и май, когато приехме линията до 15-и май, когато влезе в действие възбраната за строителство, успяхме да премахнем близо 1 500 кв.м. нелегално издигнати обекти. След края на туристическия сезон ще бъдат съборени и останалите заведения, които са отвън утвърдената скица ", обявиха от стопанисващата компания.

Вече е подготвен планът с новата визия и инфраструктура за идващия сезон. Ще бъдат построени спомагателни подстъпи за хора с увреждания и санитарни възли за туристите със специфични потребности.

Отличието "Син байрак ", за което се бори пясъчната линия, ще я подреди в топ класацията на най-добре уредените морски плажове в международен проект. Сертифицирането по програмата "Син байрак " дава късмет всички плажове да сверят политиката си на ръководство със международните стандарти и да премерят сили между тях.

"Убедени сме, че ще се оправим и ще получим високия екологичен приз, а най-проблемният плаж ще бъде апетитен като пример ", разясниха от управлението на стопанисващата компания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР