Северната част на емблематичните зърнени силози в Бейрут се срути

...
Северната част на емблематичните зърнени силози в Бейрут се срути
Коментари Харесай

Напълно се срути северната част на зърнените силози в Бейрут


Северната част на емблематичните зърнени силози в Бейрут се срути изцяло. При рухването се образува гъст облак от пушек, който се разнесе във въздуха над близките региони, предадоха организациите.

Няма данни за жертви и потърпевши при сриването. Северната страна на силозите се срути отчасти по-рано, откакто там в продължение на седмици пламтя пожар, породен от горещините в Ливан, при което се разпиляха тонове зърно, напомня Българска телеграфна агенция. 

Хората, живеещи в региона на пристанището, споделиха, че са си останали вкъщи поради гъстия пушек, разнесъл се при рухването на силозите. Тези опустошения подсетиха на мнозина за пожара, предизвикал през 2020 година експлоадирането на тонове погрешно съхранявана амониева селитра.

При детонацията на 4 август 2020 година починаха над 190 души, а 6000 бяха ранени. Взривът унищожи огромни елементи от Бейрут и прогони от домовете им към 300 000 души. Според специалисти тогава силозите са поели огромна част от взривната вълна и по този начин на процедура са избавили града от още по-големи опустошения.

Близки на жертви и цивилен деятели приканиха държавното управление да се запазят силозите, с цел да припомнят на хората за най-голямата мирновременна покруса, сполетявала в миналото Ливан. Призивите им последваха решение през април на ливанските управляващи да разрушат силозите. " Натъжени сме, само че въпреки всичко южната страна на силозите към момента стои, с цел да припомня на целия ливански народ за пагубния гърмеж, който умъртви моя брат и доста други хора ", сподели пред ДПА Уилям Нун, брат на пожарникар, изгубил живота си при гърмежа на пристанището. " Дори да остане една-единствена колона, тя постоянно ще ни припомня да продължаваме да се борим за правдивост ", добави Нун, представител на околните на жертвите на детонацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР