Северна Македония е единствената държава в региона, в която не

...
Северна Македония е единствената държава в региона, в която не
Коментари Харесай

Не се въвежда извънредно положение в Северна Македония

Северна Македония е единствената страна в района, в която не е оповестено изключително състояние поради ковид , твърди МИА. Страната се оправя с ковид, с помощта на подхванатите от държавното управление ограничения. За страдание, огромна част от тях са под формата на рекомендации, които не се съблюдават от жителите.
По време на срещата при президента Стево Пендаровски лидерска среща ръководителят на СДСМ Зоран Заев изиска да бъде оповестено изключително състояние в страната, За задачата са налице законови принадлежности, които по транспарантен метод да подсигуряват, че държавното управление ги употребява, с цел да се оправи сполучливо със здравето и сигурността на жителите, както и да вземе съществени ограничения за стопанската система, съобщи БГНЕС.
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски се възпротиви на концепцията и съобщи, че не е належащо да се афишира изключително състояние, защото няма закон, който да метода на действие на обособените институции. Той предложи да се разгласи спешно състояние за интервал от 30 дни, след което да бъдат изслушани специалисти и президентът да разгласи изключително състояние.
Според конституцията на Северна Македония, изключително състояние се афишира при съществуването на тежки естествени бедствия или епидемии .
Стево Пендаровски разгласи, че страната не разполага с запас да разгласи изключително състояние на територията на цялата страна. Възможно е да се вкарва такова в обособени общини, в които има огнища на болест, както е в Дебър и Център Жупа.
Той акцентира, че са подхванати всички нужни ограничения за битка с разпространяването на ковид, сходно на всички прилежащи на Македония и други европейски страни.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР