Северна Корея за няколко минути е изстреляла две ракети в

...
Северна Корея за няколко минути е изстреляла две ракети в
Коментари Харесай

Япония предупреди, че Северна Корея е изстреляла две балистични ракети


Северна Корея за няколко минути е изстреляла две ракети в посока Японско море в сряда, оповестява японската брегова защита, представена от " Ройтерс ".

Японското държавно управление счита, че ракетите са балистични , разяснява министър председателят Йошихиде Суга.

" Това е възмутим акт, който съставлява опасност за стабилността и сигурността на нашата страна и района ". Според оценките на управляващите ракетите са паднали отвън изключителната икономическа зона на Япония.

Японското министерство на защитата от своя страна удостовери обстоятелството на изстрелването на ракетата, като уточни, че събира и проучва информация. То назова дейностите на Пхенян " сериозен проблем за цялата интернационална общественост, в това число Япония ".

В понеделник, извършени на 11 и 12 септември. Според Централната телеграфна организация на Корея, цели са били ударени на разстояние от 1,5 хиляди километра .

Пхенян акцентира, че техническите характерности на ракетата дават отговор на градивните условия, а тестванията са удостоверили нейната успеваемост и деловитост.

Японското държавно управление разгласи, че в случай че ракетата в действителност може да измине разстояние от 1500 км, това съставлява директна опасност за мира и сигурността на Япония. Обещава да продължи да укрепва защитата на страната.
 Съединени американски щати смъмри Северна Корея поради теста ѝ на нова ракета
Съединени американски щати смъмри Северна Корея поради теста ѝ на нова ракета

Това било доказателство, че Пхенян е опасност за Индо-Тихоокеанския регион
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР