Северна Корея ще депортира американския войник Травис Кинг, който избяга

...
Северна Корея ще депортира американския войник Травис Кинг, който избяга
Коментари Харесай

Северна Корея депортира американския войник потърсил убежище

Северна Корея ще депортира американския боец Травис Кинг, който избяга през границата от Южна Корея през юли.

Пхенян ще го депортира, откакто завърши следствието си за „ незаконното “ влизане на Кинг, заяви държавната осведомителна организация KNCA, представена от Би Би Си.

Не се прецизира по какъв начин, по кое време или къде ще бъде експулсиран редови войник Кинг, нито какво е здравословното му положение.

Военният подлежал на дисциплинарно наказване, сбил се и блъснал полицейска кола в Сеул

Съобщението идва месец откакто Северна Корея призна, че го е задържала.

Според KCNA 23-годишният юноша е признал, че е минал нелегално в Северна Корея „ заради нечовешко отношение в американската войска и расова дискриминация “.

„ Съответният орган в Корейската народнодемократична република реши да депортира американския боец Травис Кинг, който нелегално влезе на територията на страната, в сходство със законите “, се споделя в известието.

Редник Кинг е експерт по разузнаване. Присъединява се към армията през януари 2021 година

Той бил в Южна Корея като част от ротацията си и трябвало да бъде върнат в Съединени американски щати, с цел да бъде осъден дисциплинарно, откакто прекарал два месеца в ареста в Южна Корея по обвинявания в нахлуване.

Редник Кинг бил на обиколка с екскурзовод на демилитаризираната зона (DMZ), която разделя двете Кореи, когато напуснал групата и прекосил границата.

Съединени американски щати се пробват да договорят освобождението на редника

През последните години редица американски жители, влезнали нелегално в Северна Корея, като се изключи наказаните за незаконна активност там, бяха освободени в границите на шест месеца.

Някои са били върнати вкъщи по въздух през Китай. Сред тях са мисионерът Робърт Парк, който беше освободен през 2010 година, откакто беше арестуван повече от месец, и американският деец от Корейската война Мерил Нюман.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР