Северна Корея съобщи за ново успешно изпитание на ракета с

...
Северна Корея съобщи за ново успешно изпитание на ракета с
Коментари Харесай

Северна Корея съобщи за ново успешно изпитание на ракета с хиперзвукова плъзгаща се бойна глава

Северна Корея заяви за ново сполучливо тестване на ракета с хиперзвукова плъзгаща се бойна глава. На 2 април Северна Корея сполучливо тества нова ракета със междинен и огромен обхват, Hwasongpo-16B, с „ хиперзвукова плъзгаща се бойна глава “. Според Корейската централна осведомителна организация тестванията са ръководени от водача на страната Ким Чен Ун.

Отбелязва се, че задачата е била да се потвърдят характерностите на ракетата, в това число характерностите на траекторията на полета „ плъзгане и скачане “, както и страничната маневреност. За да се реализира това, неговата скорост, височина и обсег на полета бяха лимитирани посредством закъснение на старта на мотора на втората степен и внезапна смяна на траекторията по време на дейната фаза на полета.

В резултат на това ракетата измина 1 хиляди км с оптималната височина на полета 101,1 км, която беше изменена на 72,3 км.

Преди това Министерството на защитата на Япония оцени височината на полета на 100 км и обсега на 650 км.

В тази връзка Ким Чен-ун сподели, че КНДР сполучливо е изпълнила задачата за превръщане на всички тактически, оперативни и стратегически ракети с друг обхват в мотори на твърдо гориво, както и основаване на опция за оборудването им с управляеми и нуклеарни бойни глави.

Благодарение на това военните и учените съумяха да приложат трите правилото на Централния комитет на Корейската работническа партия в региона на производството на ракети – „ бързо, тъкмо, мощно против всяка вражеска цел “ на всички места по планетата.

Според водача на КНДР, днешните триумфи са резултат от „ 10 години строга научноизследователска и развойна битка в региона на защитата “. Той добави, че най-спешната задача на страната е „ да построи смазващи сили, способни да сдържат и управляват врага “. Ким Чен Ун си сложи за цел реализиране на „ скок и напредък “ в създаването на ултрамодерни оръжия.

Източник – KCNA /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР