Северна Корея съобщи, че нейният лидер Ким Чен-ун е изпратил

...
Северна Корея съобщи, че нейният лидер Ким Чен-ун е изпратил
Коментари Харесай

Ким Чен-ун поздрави Путин по случай годишнината от съюзническата победа във Втората световна война

Северна Корея заяви, че нейният водач Ким Чен-ун е изпратил до съветския президент Владимир Путин писмо, в което го поздравява по случай 75-ата годишнина от успеха на съдружниците във Втората международна война и пожелава на Русия триумф в битката с епидемията от ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Според севернокорейската информационна организация КЦТА в писмото си Ким "искрено желае на президента и народа на Русия сигурна победа в напъните им да изградят могъща Русия, продължавайки традицията на великата победа във войната, и да предотвратят разгръщане на болестта от новия ковид.

Путин награди Ким Чен-ун с почетен орден

Съобщението беше публикувано от КЦТА ден откакто тя съобщи, че Ким е изпратил персонално обръщение до китайския президент Си Цзинпин, в което го хвали за сполучливото преодоляване на епидемията от Ковид-19 в Китай.

Някои специалисти споделят, че Пхенян може да ускори дипломатическата си интензивност по отношение на съседите, и изключително Китай, в търсене на икономическа помощ, откакто за месеци затвори границата си, с цел да се защищити от ковид, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР