Северна Корея призна, че е извършила неуспешен опит да изстреля

...
Северна Корея призна, че е извършила неуспешен опит да изстреля
Коментари Харесай

Северна Корея c неуспешен опит да изстреля първия си разузнавателен сателит

Северна Корея призна, че е направила несполучлив опит да изстреля първия си разследващ спътник. Пхенян беше оповестил по-рано, че възнамерява да качи сателит в околоземна орбита до 11 юни, с цел да следи военните дейности на Съединените щати. След несполучливия опит севернокорейският режим разгласи, че ще опита второ изстрелване допустимо най-скоро.

Изстрелването провокира паника в южнокорейската столица Сеул, където хората се разсъниха от сирени за въздушна офанзива и известие да се приготвят за евакуация. 20 минути по-късно стана ясно, че то е по простъпка.

Японското държавно управление също издаде изключително предизвестие за жителите на южната префектура Окинава. Правителството разпореди жителите да се укрият. По-късно беше обявено, че ракетата няма да доближи до територията на Япония и паниката беше анулирана, съобщи Нова.

„ Като се имат поради многократните изстрелвания на ракети, продължаващите дейности на Северна Корея заплашват сигурността и сигурността на страната ни, района и интернационалната общественост. Този тип изстрелване на балистична ракета нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Страната ни е подала тъжба против Северна Корея по дипломатически път в Пекин ”, разгласи представителят на държавното управление в Токио Хирокадзу Мацуно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР