Северна Корея прие предложението за преговори на високо равнище с

...
Северна Корея прие предложението за преговори на високо равнище с
Коментари Харесай

Затопляне между Северна и Южна Корея: Ким Чен Ун прие да има среща

Северна Корея одобри предлагането за договаряния на високо ниво с Южна Корея във вторник, предадоха международните организации, като цитираха южнокорейската Йонхап, която пък се базира на Министерството на националното обединяване.

На 2 януари Югът предложи на Севера среща на високо ниво в граничното населено място Панминчжон на 9 януари, с цел да обсъдят присъединяване на севернокорейски спортисти в Зимните олимпийски игри в южнокорейския курорт Пьончан другия месец, както и други въпроси от съвместен интерес за възстановяване на двустранните връзки. Ден по-късно Северна Корея възвърне " горещата линия " в демилитаризираната зона на полуострова.

Сега затворената комунистическа страна е изпратила обръщение, в което споделя, че приема предлагането на Юга за договаряния във вторник. Подробности не бяха дадени.

Двете Кореи започнаха тези стъпки за възстановяване на обтегнатите си връзки след интервал на нараснало напрежение поради упоритостите на Севера да развива своята нуклеарна и ракетна стратегия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР