Северна Корея предупреди във вторник, че ще засили своите способности

...
Северна Корея предупреди във вторник, че ще засили своите способности
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен-ун предупреди САЩ и Южна Корея с превантивен ядрен удар

Северна Корея предизвести във вторник, че ще ускори своите качества за отбранителни и превантивни нуклеарни удари , заяви Корейската централна осведомителна организация, оповестява СиЕнБиСи.

Сестра на Ким Чен-ун се нахвърли на , за които твърди, че са подготовка за инвазия.

Изявлението на Ким Йо Чен е откакто южнокорейските медии оповестиха, че съюзническите армии ще стартират четиридневна предварителна подготовка във вторник, преди да проведат учения на 16-26 август.

Тя изясни, че е получила пълномощия да разгласява изказването , което значи, че известието идва непосредствено от брат й .

Тя дефинира решението на Юга за осъществяване на взаимни учения макар по-ранните предизвестия на Севера като " подло държание ", което ще тласне съдружниците да се изправят пред " по-сериозна опасност за сигурността ".
 Ким Чен-ун желае армията на КНДР да ускори бойната си подготовка
Ким Чен-ун желае армията на КНДР да ускори бойната си подготовка

На 4-дневна конференция

Тя сподели, че продължаването на ученията разкрива лицемерието на предложенията на администрацията на Байдън да възобнови разговора по програмата за нуклеарни оръжия на Север. Тя сподели, че няма да има постоянен мир на Корейския полуостров, в случай че Съединени американски щати не изтеглят войските и оръжията си на юг.

Северът ще ускори " по-нататъшно увеличение на възпиращия резултат на абсолютния потенциал за справяне с непрестанно възходящите военни закани от Съединени американски щати ", в това число качествата за национална защита и " мощните " превантивни удари за " бързо противопоставяне на всевъзможни военни дейности против нас. "

" Ученията са най-яркият израз на враждебната политика на Съединени американски щати по отношение на КНДР , предопределени да задушат страната ни със мощ, това е акт на самоизтребление, ще се заплати скъпа цена, защото те заплашват сигурността на нашите хора и в допълнение заплашват обстановката на Корейския полуостров ", добавя тя.

" За да се откри мир на полуострова, Съединени американски щати е неотложно да изтеглят войските си предопределени за експанзия и военната техника, ситуирани в Южна Корея. Докато американските сили са в Южна Корея, първопричината за периодическото утежняване на обстановката на Корейския полуостров в никакъв случай няма да изчезне . "

Не е ясно дали опасността на Северна Корея да усили своите благоприятни условия за предпазен удар алармира за обновяване на тестовата активност.

Северът приключи едногодишната пауза в балистичните тествания през март , като изстреля две ракети с дребен обхват в морето, продължавайки традицията да тества нови американски администрации с демонстрации на оръжия и други провокации, явно ориентирани към тестване на реакцията на Вашингтон и приемане на отстъпки.

Но от този момент Северът не е провеждал изстрелвания, Ким Чен-ун концентрира националните старания върху отблъскването на Covid-19 и спасяването на разрушената стопанска система, съществено потърпевша от пандемичното затваряне на границите.
 Доклад на Организация на обединените нации: Северна Корея е траяла нуклеарните опити в Йонбьон
Доклад на Организация на обединените нации: Северна Корея е траяла нуклеарните опити в Йонбьон

Пхенян работи по ракетните си стратегии...

Гневната реакция на Северна Корея на ученията в допълнение понижава очакванията на Южна Корея за възстановяване на двустранните връзки , които набъбнаха, откакто Северната Корея се съгласи да отвори още веднъж информационните канали с Юга в края на юли.

Само няколко дни след възобновяване на линиите Ким Йо Чен предизвести, че плануваните военни учения сред Южна Корея и Съединени американски щати ще подкопаят вероятностите за по-добри междукорейски връзки.

Анализатори разясняват, че е имало за цел да накара Сеул да убеди Вашингтон да направи отстъпки, до момента в който нуклеарната дипломация остава в задънена улица .

В последните си политически речи Ким Чен-ун се ангажира да ускори нуклеарното си въздържане , като в същото време прикани хората да останат устойчиви в битката за икономическа автономия пред натиска, управителен от Съединени американски щати. Неговото държавно управление до момента отхвърляше администрацията на Байдън за договаряния, като упорства Вашингтон първо да се откаже от " враждебната " си политика.

Съединени американски щати имат към 28 000 бойци в Южна Корея , с цел да оказват помощ за въздържане на евентуална експанзия от Северна Корея, завещание от Корейската война 1950-53 година Съюзниците към момента не са оповестили публично детайлностите за ученията този месец.

Бу Сеунг-Чан, представител на южнокорейското министерство на защитата, съобщи по време на брифинг, че съдружниците разискват " времето, мащаба и методите " на летните учения . През последните няколко години Южна Корея и Съединени американски щати анулираха или понижиха част от ученията си в поддръжка на сегашната пасивна дипломация за преустановяване на нуклеарната рецесия в Северна Корея или поради пандемията Covid-19.

Северна Корея прекрати своите нуклеарни и ракетни тествания от 2018 година, когато Ким Чен-ун стартира дипломация с Южна Корея и тогавашния президент Доналд Тръмп , до момента в който се опитваше да употребява нуклеарните си бомби за незабавно облекчение на глобите.

Но откакто договарянията завършиха през 2019 година, Северът ускори тестванията на нови оръжия с твърдо гориво, които подчертаха напъните за възстановяване на потенциала за нанасяне на нуклеарни удари и за превъзмогване на системите за противоракетна защита в Южна Корея и Япония.
 Съединени американски щати стягат примката към Северна Корея
Съединени американски щати стягат примката към Северна Корея

Натиск от Белия дом
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР