Северна Корея потвърди, че на 19 октомври е извършила изпитание

...
Северна Корея потвърди, че на 19 октомври е извършила изпитание
Коментари Харесай

Северна Корея потвърди, че е тествала нова балистична ракета

Северна Корея удостовери, че на 19 октомври е направила тестване на нова балистична ракета, която е била изстреляна от подводница, оповестиха държавни медии на КНДР.

Южнокорейските военни още през вчерашния ден, когато бе регистриран следващият боен опит на Пхенян, обявиха, че съгласно тях става дума за балистична ракета, изстреляна от подводница.

В днешната информация на Корейската централна телеграфна организация (КЦТА) се споделя, че новата балистична ракета, е била изстреляна от същата подводница, която е взела участие през 2016 година в тестване на по-стар модел балистична ракета.

Според анализатори, съдейки по публикуваните от КЦТА фотоси, става дума за ракета, по-тънка от предходните от този тип, което значи, че на една подводница биха могли да бъдат ситуирани повече ракети, само че с по-малък обхват. Възможно е Пхенян да е по-близо досега, в който към този момент ще разполага с боеспособна подводница с балистични ракети, считат експерти.

В севернокорейското известие се показва, че новата ракета ще способства доста за развиването на технологиите и на подводните бойни благоприятни условия на военно-морския флот на КНДР. Не се оповестява на тестванията да е участват севернокорейският водач Ким Чен Ун.

Според Сеул ракетата е била пусната от морето покрай Синпо, севернокорейско пристанище на Японско море, където Пхенян държи подводници и техника за изстрелване от тях на балистични ракети.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР