Северна Корея постла червения килим за руския министър на отбраната,

...
Северна Корея постла червения килим за руския министър на отбраната,
Коментари Харесай

Северна Корея топло посрещна руската делегация

Северна Корея постла аления килим за съветския министър на защитата, като представители на Москва и Пекин ще участват на събития за годишнината от Корейската война, първите известни задгранични гости на страната след затварянето на границата й поради пандемията от Ковид-19, съобщи Агенция Франс Прес.

Утре Пхенян ще отпразнува 70-ата годишнина от подписването на примирието от Корейската война на 27 юли 1953 година, което постави завършек на военните дейности и се отбелязва като Ден на успеха в Севера.

Руският народен химн прозвуча на цялото интернационално летище в Пхенян, което беше " обгърнато в топла атмосфера на добре пристигнали ", с цел да поздрави съветския военачалник Сергей Шойгу и неговата делегация, заяви Корейската централна осведомителна организация.

„ Знамената на Корейската народнодемократична република и Руската федерация се вееха и почетната армия на Корейската национална войска бе на гарата преди терминала “, се споделя в известието.

Шойгу беше посрещнат от министъра на защитата на Северна Корея Кан Сун Нам, а стотици униформени бойци, подредени на летището приветстваха руснаците.

Севернокорейците показаха своята " цялостна поддръжка " за съветската войска и народ, " които се борят да защитят суверенните права и развиване и ползите на своята страна ", добави държавната организация.

Русия, исторически съдружник на Пхенян, е една от шепата народи, които поддържат другарски връзки със Севера.

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е корав в поддръжката си за нахлуването на Москва в Украйна, а съгласно Вашингтон, доставя ракети на Русия.

Парк Уон-гон, професор в университета Ewha в Сеул, съобщи, че фактът, че министърът на защитата на Русия е отлетял за Пхенян, до момента в който страната му е във война, е " доста значим ".

„ Въпреки че системата за изключителна карантина остава в действие, Ким Чен Ун може да е почувствал нуждата да покаже нещо на своя народ на честванията на Деня на успеха “, добави Парк.

" Присъствието на китайци и руснаци може да изпрати мощно обединено обръщение към Съединените щати ", посочи той. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР