Северна Корея отказа всякакви преговори с Южна Корея и обвини

...
Северна Корея отказа всякакви преговори с Южна Корея и обвини
Коментари Харесай

Северна Корея отказва да преговаря с Южна Корея

Северна Корея отхвърли всевъзможни договаряния с Южна Корея и упрекна за това Сеул. Пхенян още веднъж изстреля ракети в символ на митинг против американско-южнокорейските военни учения. Югът упрекна страната на Ким, че не съблюдава договорености.

Шест дни след последното изстрелване на ракети, Северна Корея още веднъж организира сходно тестване.Този път две балистични ракети с дребен обхват бяха изстреляни от източното крайбрежие към Японско море. Достигнали си височина от 30 километра и са минали 230 километра.

Сеул счита, че пробата още веднъж е митинг против взаимните американско-южнокорейски военни учения.

Отговорът на Пхенян е много безапелационен - отвод да договаря със съседа си:

" Ние нямаме какво повече да си споделяме с южнокорейските управляващи и нямаме предпочитание да преговаряме още веднъж с тях. "

Изявлението е ден откакто южнокорейският президент Мун Дже-Ин приказва за обединяване до 2045 година. Сеул упрекна Пхенян, че не съблюдава двустранни договорености.

Ким Юнхан - зам.-говорител на министерството на обединяването на Южна Корея: Подчертавам, че сходно изказване не дава отговор на духа на Декларацията от Панминчжон и на Съвместната Декларация от Пхенян и не спомага за развиването на междукорейските връзки.
Съединените щати оповестиха, че наблюдават обстановката и организират съвещания с Япония и Южна Корея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР