Северна Корея няма да се включи в Зимните олимпийски игри,

...
Северна Корея няма да се включи в Зимните олимпийски игри,
Коментари Харесай

Северна Корея няма да участва на Зимната Олимпиада

Северна Корея няма да се включи в Зимните олимпийски игри, които ще се проведат през февруари в Пекин.

В писмо до Китай тоталитарната страна показва " враждебни сили " и рисковете от ковид като аргументи и упреква Съединени американски щати, че се пробват да попречат на триумфа на Олимпиадата, заяви Ройтерс.

Не е ясно дали писмото на Севернокорейския олимпийски комитет и Министерството на спорта се отнася единствено за спортистите - които нямат право да се състезават , откакто Северна Корея беше краткотрайно отстранена от Международния олимпийски комитет (МОК) до края на 2022 година Тя не изпрати тим на Олимпийските игри в Токио предходната година, базирайки се на опасения, свързани с Covid-19.

В обобщението на писмото, оповестено от държавната осведомителна организация KCNA, не се загатва за дипломатическа делегация. Северна Корея поддържа непоколебим самоналожен локдаун, която не разрешава влизането даже на личните ѝ дипломати и прекъсва съвсем цялата търговия.

В писмото се подлагат на критика неуточнени стъпки на Съединените щати, които през декември оповестиха, че техни държавни чиновници ще бойкотират Зимните олимпийски игри поради незачитането на човешките права в Китай. Американските спортисти са свободни да пътуват до Пекин, с цел да се състезават.

Няколко други страни, в това число Англия, Австралия и Канада, също оповестиха дипломатически протест на Олимпиадата.
 Китай: Страните, оповестили дипломатически протест на Олимпиадата, ще платят за дейностите си
Китай: Страните, оповестили дипломатически протест на Олимпиадата, ще платят за дейностите си

Те употребяват Игрите за политически операции, счита Пекин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР