Северна Корея извърши изстрелване на ракета, за която се смята,

...
Северна Корея извърши изстрелване на ракета, за която се смята,
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля предполагаем шпионски сателит

Северна Корея извърши изстрелване на ракета, за която се счита, че носи спътник, сподели Южна Корея, което ще бъде третият опит на Пхенян да сложи шпионски спътник в орбита тази година. < /p>

Военните на Южна Корея споделиха, че се счита, че ракетата носи шпионски спътник и е била изстреляна на юг.

„ Северна Корея е изстреляла това, което твърди, че е боен спътник за наблюдаване, в южна посока “, сподели Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея във вторник.

Япония също удостовери изстрелването, като кабинетът на министър-председателя Фумио Кишида разгласява на X: „ Северна Корея е изстреляла хипотетична балистична ракета. “

Япония издаде незабавно предизвестие за жителите на южната префектура Окинава да се скрият, само че неотложно анулира предизвестието, заявявайки, че снарядът е „ минал в Тихия океан “.

Преди това Северна Корея уведоми Япония, че възнамерява да изстреля спътник някъде сред 22 ноември и 1 декември.

Бреговата защита на Япония сподели, че Северът е уведомил за изстрелването в посока Жълто море и Източнокитайско море. Държавната организация за морска сигурност на Южна Корея издаде предизвестие към корабите за плануваното изстрелване за същите региони като предходните изстрелвания.

Северна Корея се опита два пъти да изстреля по този начин наречените шпионски спътници по-рано тази година, само че не съумя. Официални представители на Южна Корея споделиха през последните дни, че наподобява скоро ще се опита още веднъж.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР