Северна Корея изстреля балистична ракета с малък обсег в неделя,

...
Северна Корея изстреля балистична ракета с малък обсег в неделя,
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля балистична ракета, осъжда САЩ за повишаване на напрежението

Северна Корея изстреля балистична ракета с дребен обхват в неделя, до момента в който осъжда водените от Съединени американски щати военни демонстрации на мощ, включително пристигането на подводница в Южна Корея, като  " прелиминарен обзор на нуклеарна война ".

Ракетата е била изстреляна към морето край източното крайбрежие на Северна Корея и е прелетяла към 570 км, преди да падне в океана, съгласно Южнокорейския комитет на началник-щабовете (JCS).

Изстрелването пристигна след предизвестия от публични лица в Сеул и Токио, че разполагащата с нуклеарно оръжие Северна Корея се готви да изстреля ракета, в това число една от неговите междуконтинентални балистични ракети (ICBM) с максимален обхват този месец.

Всички действия на Северна Корея с балистични ракети са забранени от резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, макар че Пхенян ги пази като свое суверенно право на самозащита.

" Неотдавнашното изстрелване на балистична ракета от Северна Корея е очевидно нарушаване на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която не разрешава потреблението на технология за балистични ракети и научното и софтуерно съдействие ",  се споделя в изказване на Южна Корея.

По-малко от половин час след изстрелването държавните медии на Северна Корея разпространиха изказване на министерството на защитата, критикуващо  " военните гангстери " в Съединените щати и Южна Корея за повишение на напрежението с учения, проява на мощ и обмисляне на нуклеарна война.

Изстрелването беше неотложно засечено, проследено и следено, като информацията беше тясно споделена сред Съединените щати и Япония, сподели армията на Южна Корея.

Трите страни споделиха, че система за споделяне на информация за ракети в действително време ще стартира да действа този месец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР