Северна Корея е започнала да връща на САЩ тленните останки

...
Северна Корея е започнала да връща на САЩ тленните останки
Коментари Харесай

Пхенян започна да връща останките на американски войници, Тръмп благодари на Ким Чен ун

Северна Корея е почнала да връща на Съединени американски щати тленните остатъци на американски бойци, убити в Корейската война (1950-1953). След толкоз доста години това ще бъде популярен миг за доста фамилии. Благодаря на Ким Чен ун, написа американският президент Доналд Тръмп в туитър. 

Връщането на тленните остатъци на бойците бе контрактувано на историческата среща сред Тръмп и Ким Чен ун на 12 юни в Сингапур.

Самолетът с останките е изхвърчал от Уонсан, Северна Корея, за американската военновъздушна база Осан в Южна Корея, където на 1 август ще се състои формалната гала за репатрирането им. Според южнокорейската организация Йонхап самолетът към този момент е кацнал в базата, заяви Българска телеграфна агенция. 
Очакваше се, че с него ще бъдат върнати останките на 50 бойци, които евентуално ще бъдат по-късно трансферирани на Хаваите, където да бъдат разпознати, осведоми ДПА.
Предстои дълъг развой, в който правосъдните медици ще би трябвало да открият дали получените остатъци са човешки и дали в действителност са на американски военнослужещи или на бойци от съюзнически армии, убити в спора, отбелязва Асошиейтед прес.

В Корейската война са починали към 33 000 американски бойци, повече от 8000 от тях още се водят като безследно изчезнали.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР