Северна Корея дава сигнали, че е готова да отвори своята

...
Северна Корея дава сигнали, че е готова да отвори своята
Коментари Харесай

Северна Корея изглежда е готова да отвори икономиката си. И иска да го направи по примера на Виетнам

Северна Корея дава сигнали, че е подготвена да отвори своята мощно централизирана социалистическа стопанска система. И счита да вземе образец за това от Виетнам.

Успехът на Ханой да резервира еднопартийното си ръководство и контрола на страната, а в това време да извлече всички изгоди от включването си в световната стопанска система, наподобява атрактивна опция за Северна Корея, считат анализатори.

Дори Пхенян да реши да направи стъпка към отварянето на стопанската система си, приоритет на страната ще остане запазването на стабилността на режима.

За тези планове на Северна Корея се заприказва още през предходната година, когато в Ханой беше проведена втората среща сред представители на Пхенян и Вашингтон.
 Готова ли е Северна Корея да повтори икономическото знамение на Виетнам?
Готова ли е Северна Корея да повтори икономическото знамение на Виетнам?

Преди двете страни са еднообразно небогати. Днес Виетнам има 3 пъти по-голям Брутният вътрешен продукт на глава от популацията

Тази седмица пристигна и следващата индикация в тази посока, откакто министърът на външните работи на Виетнам Пам Бин Мин отиде на посещаване в Северна Корея във вторник след визитата на севернокорейския му сътрудник Ру Йон Хо през предходната година, написа CNBC.

Според неофициална информация на Yonhap News Agency последните срещи са били за да бъдат разисквани икономическите промени във Виетнам. Подобни визити не е имало от 2012 година насам.

През предишния месец ръководителят на Народното събрание във Виетнам Нгуен Ти Ким Нган от своя страна съобщи, че Ханой ще се радва " да показа икономическите си решения със Северна Корея ", показва южнокорейският вестник Maeil Business.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР