Сеул наложи санкции срещу два руски кораба, които били превозвали

...
Сеул наложи санкции срещу два руски кораба, които били превозвали
Коментари Харесай

Русия: Северна Корея ни е приятел, Южна не

Сеул наложи наказания против два съветски кораба, които били превозвали военни товари за Северна Корея

Русия счита решението на Южна Корея да наложи наказания против съветски лица и организации като вражески ход и ще отговори уместно, сподели в сряда представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от " Ройтерс ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Южна Корея наложи наказания против два съветски кораба, които съгласно нея са превозвали военни товари за Северна Корея. Сеул сподели във вторник, че също е глобил две съветски организации и двама съветски жители, свързани с нуклеарната и ракетната стратегия на Пхенян.

" Това е неприветлив ход от страна на Сеул и провокира надълбоко страдание. Налагането на - наблягам - нелегитимни наказания ще има негативно влияние върху връзките с Русия ", сподели Захарова пред кореспонденти на седмичния си брифинг.

" Русия развива добросъседски връзки с другарска Северна Корея в сходство с нормите на интернационалното право, без да накърнява националната сигурност на Южна Корея ", добави тя.

Връзките сред Москва и Пхенян се ускориха след визитата на севернокорейския водач Ким Чен Ун в Далечния изток на Русия предходната година.

Миналата седмица Русия наложи несъгласие върху годишното възобновяване на група от специалисти, които следят използването на глобите на Организация на обединените нации против Северна Корея поради нейните нуклеарни оръжия и стратегии за балистични ракети.

Съединени американски щати упрекнаха Северна Корея, че е трансферирала оръжия на Русия за потребление във войната в Украйна. Както Москва, по този начин и Пхенян отхвърлиха обвиняванията, само че дадоха обещание предходната година да задълбочат военните връзки.

Сеул не е имал проблем с връзките сред Северна Корея и Русия, сподели представителят на външното министерство на Южна Корея Лим Су Сук.

" Както самата съветска страна декларира, съдействието сред Русия и Северна Корея би трябвало да се реализира в сходство с резолюциите на Съвета за сигурност и интернационалните закони и по метод, който не визира нашата сигурност ", сподели той на брифинг.

Южна Корея продължава да работи върху връзките си с Москва, сподели Лим и добави: " Призоваваме Русия също да постави рационални старания ".

Като непрекъснат член на Съвета за сигурност Русия гласоподава за приемането на голям брой резолюции за наказания против Севера до 2017 година, в това число забрани за търговия с оръжия, ограничавания за доставка на гориво и експулсиране на севернокорейски служащи.

В сряда Захарова повтори, че Москва остава ангажирана с резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Северна Корея " в тяхната целокупност ", само че добави, че глобите против Пхенян не работят по предопределение.

" Ясно се вижда, че безкрайните наказания са изцяло безполезни за реализиране на поставените цели. Те водят до финансово-икономическа обсада на цяла страна с всички произлизащи от това последствия за популацията ", сподели тя.

Захарова упрекна Съединени американски щати, че се стремят да подклаждат " неустойчивост " на Корейския полуостров.

" Южна Корея явно няма имунитет, с цел да се отбрани от външното въздействие на Вашингтон ", добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР