Сертификат за инвестиция клас А“ по реда на Закона за

...
Сертификат за инвестиция клас А“ по реда на Закона за
Коментари Харесай

Нова инвестиция за 40 млн.лв. в Тракия икономическа зона

Сертификат за инвестиция клас „ А “ по реда на Закона за поощряване на вложенията получи през днешния ден  „ Интерлинк Груп “ АД. Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов връчи документа на Здравко Линкин, ръководител на Съвета на шефовете на компанията по време на първата копка на високотехнологичен цех за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади. Новият цех ще бъде построен в с. Радиново - индустриална зона „ Марица “, част от Тракия икономическа зона.

Размерът на инвестицията възлиза на 39 705 000 лв.. Теренът върху част от който до лятото на идната година ще бъде построено първото дружество от 22 500 кв. м.,  е с общата повърхност от 200 000 кв.метра. Първоначално то ще е с годишен потенциал 10 000 тона алуминиеви профили с необятни архитектурни решения, заяви шефът на Връзки с обществеността на „ Клъстер Тракия икономическа зона “ - Катя Стайкова

Инвестиционният план ще се осъществя от фирмата-майка „ Интерлинк Груп “ АД, а самото произвеждане ще реализира дъщерното сдружение „ Профилинк “ ООД. Изпълнител на обекта е „ Сиенит строителна група “ ЕАД, а планът е поверен на арх. Георги Стоянов, шеф на " Архитектурно дизайнерско студио ".

По проект до първия цех в границите на идващите десетина години би трябвало да бъдат издигнати още три производствено-складови халета. По своите параметри базата на „ Профилинк “ се обрисува като най-голямата в този бранш на Балканския полуостров.

„ Заводът ще бъде smart, с висока степен на автоматизация. “, заяви  пред медиите ръководителят на СД на „ Интерлинк груп ” АД Здравко Линкин.

„ Ще бъдат разкрити 150 нови работни места. Ако тази инвестиция се беше случила преди няколко години, тогава щяха да ни трябват най-малко 500 души личен състав. Първоначалните ни планове бяха новият цех да бъде позициониран отвън България, само че се оказа, че е по-скъпо и мъчно за ръководство като произвеждане. Благодарим на всички институции и на екипа на Тракия икономическа зона, които доста помогнаха за осъществяване на този план “, добави предприемачът. „ Целта ни е да се конкурираме със международно известните производители на този вид прозоречни системи. И да ги изпреварим “, акцентира Линкин. „ Профилинк “ ООД сега е в топ 10 на европейските производители на PVC профили.

„ Днес е един безоблачен ден за Пловдив и региона – и в метафоричен, и в дословен смисъл “, приветства министър Лъчезар Борисов. „ Сертифицираните вложители за последните четири години на територията на Пловдивския район са основали над 1000 нови работни места и са вложили половин милиард лв. “, уточни икономическият министър.

„ Община „ Марица ” е първенец по сертифицирани вложители “, не без горделивост съобщи кметът Димитър Иванов.

 „ Партньорството сред бизнес, община, държавно управление, регионална администрация дава своите плодове. Заради вложението на пловдивската компания „ Интерлинк Груп “ страната поема ангажимент да построи инфраструктура – път до околовръстното шосе. Това ще е комфорт за жителите на Костиево и Радиново – сега огромният трафик за промишлеността от този регион минава през селата “, уточни кметът.

„ За тази година са планувани още три огромни вложения на територията на индустриална зона Марица на обща стойност към 100 милиона лв. “, заяви Пламен Панчев, основател и изпълнителен шеф на Тракия икономическа зона.

На събитието участваха още заместник-областният шеф Петър Петров, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, зам.-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов, Йордан Фиданов - шеф на „ Профилинк “ ООД, Теодор Линкин - член на СД на „ Интерлинк Груп “ АД. Сред формалните посетители бе и Дани Каназирева, лидер на листата кандидат-депутати на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в Пловдивска област от гражданска квота, която в миг е в отпуск като Областен шеф.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР