Серията смартфони Note на Samsung винаги е била малко по-различна

...
Серията смартфони Note на Samsung винаги е била малко по-различна
Коментари Харесай

Galaxy Note20 Ultra е най-добрият смартфон на Samsung |

Серията смарт телефони Note на Samsung постоянно е била малко по-различна от всичко останало на пазара със своите необикновени размери и - несъмнено - със S Pen писалката, която уголемява доста опциите за работа и основаване на наличие. Още с появяването си през 2011 година тази идея притегли вниманието на мнозина и бързо откри своите почитатели, доста от които си остават правилни на Note серията и до през днешния ден.

А с новия флагман Galaxy Note20 южнокорейската компания за следващ път трансформира визията на потребителите за това какво е смарт телефон. При този модел тя трансформира номерацията на серията (припомняме, че предходните устройства бяха Note8, Note9, Note10) и по този метод внушава, че става въпрос за устройство от последващо потомство с концептуално нови благоприятни условия. Дали в действителност е по този начин?

Galaxy Note20 беше показан при започване на август, дружно със своята усъвършенствана версия Note20 Ultra. В редакцията се сдобихме с една численост от нея за тестване и имахме опция да се убедим от първа ръка във опциите на устройството.

Първоначални усещания

По традиция почитателите на Note серията са привикнали с извънредно огромните размери на тези смарт телефони, доближаващи ги до пълностоен таблет, и Note20 Ultra не прави изключение. Когато вземеш смарт телефона в ръка, придобиваш чувството за солиден, консистентен и в същото време доста комфортен уред. Единственото, което скапва възприятието за консистентност, са трите задни камери, които излизат прекомерно осезаемо над равнището на корпуса.

Като цяло обаче, телефонът основава усещане за стилно и красиво устройство, чиито огромни размери (164.8 x 77.2 x 8.1 мм.) не са за сметка на удобството при работа. Всъщност то приляга доста добре в ръката и без значение дали използваме пръст, или „ умния “ стилус S Pen, работата с него е доста по-удобна и приятна, в сравнение с може да се допуска преди да сте го тествали.

Моделът тежи 208 гр., което го прави с една концепция по-лек от другия флагман на Samsung, показан през тази година – Galaxy S20 Ultra. Предлага се в две цветови версии - черна и бронзова, която точно получихме опция да тестваме.

Процесор и продуктивност

Galaxy Note20 Ultra несъмнено е най-хубавото устройство, което Samsung е представял досега. Той е по-бърз и по-функционален от Galaxy S20, както и от доста други телефони от този клас и сигурно във връзка с продуктивността си коства парите. Разполага с най-новия осемядрен процесор Exynos 990. В редакцията изпробвахме неговите благоприятни условия с няколко от най-новите игри и ресурсоемки приложения и можем да кажем, че всички работят отлично.

Почти безрамков екран

Смартфонът разполага с хубав, 6.9 – инчов Dynamic AMOLED 2X екран, който е съвсем лишен от рамки, заемайки пълноценно предния панел. Той е HDR10+ сертифициран, съотношението на страните е 21:9 и както можете да се убедите от фотосите, се отличава с изключителна дълбочина и реалистичност на цветовете. Покритието му от двете страни е последното потомство Gorilla Glass Victus, с типичната устойчивост на този материал.



По подразбиране резолюцията е 2316 x 1080, само че може да се трансформира, достигайки 1440 x 3088, като смарт телефонът разрешава да избираме кое наличие с каква резолюция да гледаме. Освен това той има и функционалност за динамична смяна на честотата на освежаване, според от това какви приложения използваме сега. Тя може да падне до 10Hz, в случай че примерно се занимаваме с четене, като по този метод щади батерията, само че и да доближи 120Hz, в случай че играем игри или използваме други приложения, изискващи по-висока периодичност на освежаване.



По-реалистични и качествени фрагменти

Galaxy Note20 Ultra разполага с три задни и една предна камери. На задния панел са ситуирани една 108 мегапикселова f/1.8 широкоъгълна, включваща нововъведения като phase detection autofocus и optical image stabilization, една 12 мегапикселова f/2.2 ултраширокоъгълна, при която полето на снимане доближава 120°, както и една 12 мегапикселова телефото камера с петкратен оптичен зуум. Първите две са тъкмо копие на аналогичните датчици в Galaxy S20 Ultra и са най-хубавото, което Samsung предлага все още. В добавка телефонът е екипиран с лазерен автофокус, и може да снима видео в 8К качество.



Както към този момент споменахме, един минус на задните камери си остава, че са прекомерно издадени от корпуса, което е обвързвано с известни неудобства, само че е обусловено от изтънения корпус. Това обаче не нарушава нито чувството при взимане на устройството в ръка, нито се отразява по някакъв метод на качеството на снимане.

Отпред моделът има една 10 мегапикселова f/2.2 камера, която е толкоз впечатляваща, че дава задоволително положително качество на изображението за селфита или видеоразговори.

Комуникационни функционалности

Смартфонът поддържа мобилна връзка от пето потомство (5G) по техноологиите sub-6 и mmWave. Петата генерация клетъчни връзки напълно неотдавна започва и у нас. Все още обаче е рано да се правят оценка нейните цялостни благоприятни условия. А в границите на актуалното ревю ние не сме тествали работата на телефона в 5G мрежа.

В добавка, той поддържа и революционната технология за транспорт на данни UWB (Ultra Wide Band), която намираме в менюто под имета NearBy Share, с помощта на която можем да прехвърляме доста и с огромен размер файлове към различен смарт телефон, който поддържа същата технология.

Samsung продължава да залага доста и на технологиите за свързване на смарт телефон с десктоп екран, акцентирайки по този метод на капацитета на смарт телефоните да изместят напълно настолните компютри. При Galaxy Note20 Ultra за пръв път виждаме функционалността wireless DeX, с която пренасяме елементарно работата с телефона на последващо равнище и и го трансформираме в пълностоен обичаен компютър.

Други характерности

Note 20Ultra идва във версия със 256GB вградена памет, като има подръжка и на MicroSD карта с потенциал до 1TB. Смартфонът работи с операционната система Android 10 и с потребителския интерфейс One UI 2.0, който става все по-добър. Сред спомагателните екстри е също датчик за пръстови отпечатъци, вграден в екрана. Освен това моделът дава отговор на стандарт IP68 за водоустойчивост и резистентност на прахуляк, само че не сме тествали тези негови характерности.



Цяла нова екосистема към S Pen

Умните химикалки S Pen са запазената марка на серията Note и Samsung продължава да ги развива, добавяйки от ден на ден функционалности и позволявайки повече креативност и по-добро ръководство на ежедневния живот. В добавка от ден на ден външни приложения поддържат работа с това в допълнение устройство към телефона и по този метод Samsung на процедура основава една цяла нова екосистема.

Едно стеснение е, че в този телефон слотът за стилуса за първи път се намира в долния ляв ъгъл на смарт телефона, вместо в долния десен, заради разположението на камерите и тънкостта на корпуса. По отношение на размерите тя е също толкоз огромна като тази в предходните Note модели.

Нейните благоприятни условия обаче не престават да се уголемяват. На първо място връзката й с телефона към този момент е по-бърза и забавянето е едвам 9 милисекунди. Може и да не звучи като огромна разлика, само че се убедихме от първа ръка, че работата с нея е доста по-бърза, спрямо предишни модели, в това число и с Note10 Plus. А това несъмнено има значение, когато рисуваш или създаваш някакво друго наличие в придвижване.

Впечатляващо изобретение е и Anywhere Actions, което разрешава незабавно щом извадим стилуса, да рисуваме на всички места във въздуха и в някаква степен да управляваме телефона си с нея. Приложението Samsung Notes също е ъпгрейднато и към този момент разрешава записване на аудио, алтернатива, която, както се убедихме, е извънредно комфортна, изключително в случай че бързаме. Полезно за някои основатели на наличие може да се окаже и друго обновяване - в Samsung Notes към този момент могат да се импортват PDF файлове. Освен това приложението е по-добре синхронизирано с други устройства.

Батерия

Екипът на Samsung е съумял да сътвори батерия, която да дава отговор на условията на толкоз мощен телефон. Капацитетът й в действителност е по-малък от този на Galaxy S20 Ultra – 4500 милиамперчаса, по отношение на 5000 милиамперчаса (mAh). Въпреки това тя обезпечава безпроблемно работата на големия екран, един от най-мощните процесори на пазара все още, информационния модул и останалите функционалности.

Използвайки в продължение на няколко дни телефона установихме, че макар ресурсоемките си съставни елементи, той устоя задоволително дълго, с цел да не се тревожим денем, че ще би трябвало да търсим контакт или външно зарядно устройство. Причината за това е основно в добавените голям брой нововъведения от страна на Samsung като адаптивната периодичност на освежаване, редица други енергоефективни технологии в работата на екрана и други

В умозаключение

Galaxy Note20 Ultra е едно първокласно устройство, чиято цена обаче също е сериозна. Samsung е насочил Ultra версията към тези консуматори, които имат потребност от повече креативност в работата и всекидневието си, ценят своето време и в действителност желаят да употребяват оптималните благоприятни условия на устройствата от нов клас. Досегашната история на Note серията обаче демонстрира, че доста от нейните почитатели са точно такива и постоянно при стартирането на нови модели на пазара те избират усъвършенстваната версия (каквато да вземем за пример беше обстановката с миналогодишния Galaxy Note10+). Със своя процесор от най-ново потомство, висококачествените си камери и с усъвършенствания S Pen, новият модел сигурно също ще откри нови фенове.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР