Серията от стачки в Обединеното кралство продължава, като днес в

...
Серията от стачки в Обединеното кралство продължава, като днес в
Коментари Харесай

Граничният контрол на Великобритания също се включи в стачния маратон

Серията от стачки в Обединеното кралство продължава, като през днешния ден в тях се включиха и чиновниците от Граничен надзор, което предвещава безпорядък по летищата. Стачката на граничен надзор ще продължи до Нова година, заяви БНР. Марк Сервотка, общоприет секретар на профсъюза PCS, който пази правата на работещите в бранша, съобщи, че стачките могат да продължат и шест месеца, в случай че държавното управление не седне на масата за договаряния за заплащането.

Синдикатите отхвърлиха предлаганото от държавното управление нарастване на заплатите единствено с 2%. Независимият авиационен специалист Джон Стрикланд съобщи в петък по Би Би Си, че единствено през днешния ден стачката може да коства стотици хиляди паунда загуби на авиолиниите. Не е изненадващо, че полетите по това време на годината са цялостни, само че в случай че пасажерите би трябвало да трансформират дати, на самолетните компании ще се налижи да заплащат и обилни обезщетения, добави Стрикланд.

Междувременно държавното управление образова военни и доброволци от министерството на вътрешните работи да правят паспортни инспекции на мястото на към почналите стачка 1 000 чиновници на Граничен надзор. Има опасения обаче, че забавянето при инспекциите на идващите пасажери ще докара до дълги опашки и даже задържане на пасажерите по самолетите, а това ще забави и заминаващите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР