Серия зрителски сигнали за ежедневни катастрофи до училище в столичния

...
Серия зрителски сигнали за ежедневни катастрофи до училище в столичния
Коментари Харесай

„Тук е като скоростна отсечка“: Недоволствкрай училищео заради опасно кръстовище

Серия зрителски сигнали за ежедневни произшествия до учебно заведение в столичния квартал Горубляне. До този миг няма реакция от управляващите, пишат фенове на BTV, които изпратиха и фрагменти в рубриката „ Аз, репортерът “.



Хората алармират, че през последния месец злополуките зачестяват, а в някои от тях има и тежко потърпевши хора.

Движението е огромно, изключително в утринните часове, когато родители оставят децата си в учебното заведение. На място няма знаци, няма легнали служители на реда или светофар.

Няма по какъв начин да разчитаме на съзнанието на водачите. Това е нерегулирано кръстовище, на никое място няма знаци. Никъде към учебното заведение няма и лежащ служител на реда, изясни Николина Цветкова, родител на дете в 82 ОУ „ Васил Априлов “.

Според родителите ремонт на близка улица и близостта на ул. „ Самоковско шосе “ кара водачите да търсят различни пътища в опит да избегнат тапите.

Миналата седмица и мен щяха да ударят. Проблемът е, че хората нямат съзнание. Тук е като скоростна права. Не се съблюдават разпоредбите и скоростта. Кошмар е, добави различен родител.

Действията, които сме подхванали, са с обезопасяване на оградата. На входа има ограда и легнали служители на реда, които да понижават скоростта на колите, изясни Мартин Ганчев, шеф на учебното заведение.

Зачестяването на злополуките е поради пренасочването на трафика от „ Самоковско шосе “. Не се преценяват, че карат в жилищен квартал, споделя Ивайло Иванов, очевидец на огромна част от злополуките, защото живее покрай кръстовището.

Кръстовището е нерегулирано. То се контролира по Закона за придвижване по пътищата – посредством правилото за дясностоящия. Катастрофите стават поради неспазване на закона, уточни инж. Димитър Петров, шеф на „ Управление и разбор на трафика “ към Столична община.

Местната власт организира диалог със „ Софийска вода “, с цел да бъде завършен ремонтът на друга улица в квартала, което да облекчи трафика.

Могат да бъдат сложени краткотрайни физически ограничители до месец, добави инж. Димитър Петров.

***Сн. бТВ
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР