Серия предложения влизат за обсъждане в комисията по енергетика. Голяма

...
Серия предложения влизат за обсъждане в комисията по енергетика. Голяма
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъждат Закон за компенсиране на разходите на потребителите за горивата

Серия оферти влизат за разискване в комисията по енергетика. Голяма част от предложенията идват от ръководителя на комисията Делян Добрев от ГЕРБ.  

Комисията ще разиска Закон за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива. Всички компании, които преработват съветски нефт ще би трябвало да вършат отчисления за Фонд енергийна сигурност. От него ще се дават обезщетения на семейства и бизнес.

Енергийната комисия ще разисква и предлагането на ГЕРБ за VII и VIII реактор на АЕЦ “Козлодуй ” да бъдат построени с американски реактори.

Предложението е дефинирано като възлагане на Министерски съвет да договаря за това. Депутатите ще желаят от държавното управление и да отпадне задължението на България по Плана за възобновяване за понижаване на въглеродните излъчвания до 2025-та с 40 %.

Комисията ще разиска и предлагането на Продължаваме промяната България да организира срещи с  Гърция и Румъния в отбрана на енергийната сигурност в района. А министърът на енергетиката  Росен Христов ще дава отговор на въпроси, свързани със подписаното съглашение с турския газопреносен оператор – „ Боташ “, за достъп до терминал за полутечен природен газ и газопреносната мрежа на Турция. Пред бТВ във вторник служебният министър на енергетиката Росен Христов сподели, че през тази договорка няма по какъв начин да влиза „ маскиран “ съветски газ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР