Серия А и Италианската футболна федерация работят върху план Б,

...
Серия А и Италианската футболна федерация работят върху план Б,
Коментари Харесай

В Италия обмислят план Б в случай, че сезонът не бъде подновен

Серия " А " и Италианската футболна федерация работят върху проект " Б ", ако сезонът не бъде възобновен, написа " Гадзета дело спорт ".

Все още няма публична дата за завръщането на мачовете от шампионата и по тази причина не се знае дали той ще бъде приключен преди крайния период от УЕФА - 2 август. Поради тази причина към този момент се работи върху сюжет, при който сезонът дефинитивно ще бъде преустановен. Той включва евентуални плейофи за купата и местата, даващи право на присъединяване в европейските шампионати.

По-сложен е въпросът с изпадащите и новаците, защото Беневенто към този момент заплаши със съд, в случай че не бъде позволен до елита поради преднината си от 20 точки на върха в Серия " Б ". Има няколко разновидността, измежду които липса на изпадащи и промоция на първите два тима от второто равнище, с което броят на отборите в Серия " А " ще нарасне до 22. При несвоевременен завършек на сезона ще би трябвало да се водят тежки договаряния по отношение на орязването на заплатите на играчите и договорите за телевизионните права.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР