Сериозно се е увеличил броят на децата, болни от скарлатина

...
Сериозно се е увеличил броят на децата, болни от скарлатина
Коментари Харесай

Расте броят на децата, болни от скарлатина и варицела във Варна


Сериозно се е нараснал броят на децата, заболели от скарлатина и варицела, оповестиха през днешния ден от Областната администрация във Варна. Информацията е на база данните на Регионалната здравна ревизия в крайморския град. Двете болести засягат най-много деца от 1 до 9 години.

Наложително е медицинските експерти в детските заведения и в учебните заведения да покачат утринния филтър и да не пускат малчугани с забележими недоволства, показват от Областната администрация. От там напомнят и потребността от стерилизация и проветряване на пространствата в постройките.

В детските заведения би трябвало най-малко по два пъти дневно да се прави влажно разчистване на подове, маси, дръжки на порти, парапети, уреди за работа и игра, тоалетни чинии, умивалници, кранове. Освен това, е нужно да се дезинфектират приборите и съдовете за хранене след всяка приложимост, както и трапезната посуда. Играчките, масите и столовете би трябвало да мият всекидневно. Помещенията да се проветряват най-малко по два пъти дневно, спалното долни дрехи да се изтупва постоянно, завивките и килимите – по един път седмично, а дюшеците – всеки месец.

При стерилизация е наложително да се употребяват единствено препарати, позволени от здравното министерство. 

По данни на РЗИ за интервала от 20 до 26 януари във Варненско са регистрирани 228 случая на варицела, при 145 през миналата седмица. В регионалния център са регистрирани 191 от инфектираните деца. Случаите на скарлатина са 33, при 10 през миналата седмица. Всички заболели деца живеят във Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР