Сериозно повреден е античния форум на Августа Траяна и то

...
Сериозно повреден е античния форум на Августа Траяна и то
Коментари Харесай

Вандали са вилнели на Античния форум в Стара Загора

Сериозно развален е античния конгрес на " Августа Траяна " и то от вандали .

Посегателство е осъществено върху сцената на форума , оповестяват от община Стара Загора.

Има счупени стъкла, като е очевидно, че по витрините е удряно с корав предмет . Разковани са и дъски на сцената, което може да докара до произшествия и жители да се наранят.

Установени са още скъсани и оголени кабели , като инспектори са прекъснали електроподаването, с цел да бъде мястото обезопасено. Има счупени и прожектори.
 Снимка 522994
Източник:

Всичко това е съпроводено със мощно замърсяване на региона с разнообразни хартиени и пластмасови опаковки.

От община Стара Загора напомнят, че античният конгрес " Августа Траяна " беше напълно реновиран напълно през 2014 година по план " Превръщане на културно-исторически монументи от Античния интервал на Стара Загора в туристическа атракция ". Общата стойност на инвестицията беше близо 4,4 млн.лева и беше финансиран от Оперативна стратегия " Регионално развиване ". Дейностите обгърнаха консервация и експониране на Западната врата и спомагателната външна крепостна стена, Форумния комплекс с аудиториум.
 Снимка 522993
Източник:

Oбщинa Cтapa Зaгopa пpизoвaвa жителите и гостите на града дa пpoявявaт нeтъpпимocт ĸъм всички хулигански прояви и дa cигнaлизиpaт за тях нa дeнoнoщния Гopeщ тeлeфoн - 0800 157 37 или нa тeл. 112.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР