Сериозно постижение за младият ни талант в джудото Марк Христов.

...
Сериозно постижение за младият ни талант в джудото Марк Христов.
Коментари Харесай

Марк Христов ликува с първи медал от Гран при по джудо

Сериозно достижение за младият ни гений в джудото Марк Христов. Състезателят на Шун джудо клуб завоюва първия си орден от Гран при. В конкуренцията, която е олимпийска подготовка за Игрите в Париж 2024, вземат участие 398 състезатели от 52 страни.

Националът на България се поздрави с бронза в категория до 73 кг по време на шампионата за Големия шлем в Тел Авив , Израел. В ъгъла на българина бе неговият татко и треньор Красимир Христов.

В дребния край при 74-килограмовите европейския първенец до 23 година се наложи над кубинеца Магдиел Естрада с ипон в продължението. Съперникът му е №1 от Панамариканските игри.

Преди това джудист №1 у нас за 2022-а записа три победи. Той започва с триумф над Михейли Бахбашвили (Грузия) след две вадзари. След това в профил със златна точка в продължението поляка Ксавери Морка, който е трети на Големия шлем в Токио 2022. На четвъртфиналите загуби след оспорвана среща със златна точка в продължението от Цогбаатар Ценг. Монголецът е  трети от Олимпийските игри в Токио 2020 и №1 в света от 2022-а. В репешажите европейският първенец до 23 година се наложи над испанеца Джовани Еспосито с ипон

В категория до 81 кг Георги Граматиков записа победа против Алфонсо Уркиза (Испания), само че по-късно бе спрян от Ведат Албайрак (Турция), европейские първенец от 2021-а и трети на международното през 2018-а.

При дамите Йоана Манова (63) реализира победа и загуба, а Лидия Брънчева (70) падна на старта в категорията.

В събота на татамито излизат последните ни двама джудисти . Ивайло Иванов ще има за противник представителя на домакините Гуи Гуревич, трети на европейското до 23 година, в категория до 90 кг. А Борис Георгиев ще спори с Михаил Йозерджевски (Полша), европейски вицешампион за юноши.

Срещите стартират от 11 ч.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР